Een zomerse crumble met het zomerse fruit nectarine en bramen
Het is weer heerlijk zomers weer aan het worden. En zodra het zomer wordt raken de supermarkten weer vol met allemaal lekkere fruitsoorten. Ik hou echt van al dit fruit. Zo zoet, fris en sappig tegelijk.
Het fruit is niet alleen lekker om zo los uit het vuistje te eten, maar is ook heel erg lekker om iets mee te bakken. Zo maakte ik laatst deze heerlijke crumble.
Al eerder deelde ik het recept van een easy appel crumble maar vandaag ga ik voor een crumble met zomerfruit. De vulling is van nectarine en bramen. Deze combinatie is zurig en fris tegelijk! Een combi waar ik heel erg van houd. Als extra smaakmaker voegde ik anijs toe. Het anijs combineert goed met het fruit en zorgt voor een heerlijk ontbijtje!
Crumble met nectarine en bramen
Course: Ontbijt, Toetje4
servings30
minutes40
minutesIngrediënten
30 gr havermout
5 gr boekweitmeel
1 el amandelmelk
1/4 tl boter
1/2 tl honing
1/2 tl kaneel
1/4 tl anijs
1 nectarine
10 bramen
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaaltje in met een beetje boter
- meng de havermout met het meel, de boter, de honing, de melk en de specerijen tot een kruimelig geheel
- Snijd de nectarine in stukjes en halveer de bramen
- Leg je fruit op de bodem van je ovenschaaltje
- Verdeel over je fruit het havermout kruimel mengsel
- Bak je crumble in de oven voor 25 minuten
- Serveer met kwark/yoghurt/ijs
Notities
- Als je diepvries fruit gebruikt laat dit dan eerst goed ontdooien en dep droog voordat je het gebruikt anders wordt je crumble te nat
P.s. ga jij dit recept maken? Deel je deze dan met mij op Instagram of Facebook? Hieronder kun je ook een reactie achter laten.
Pingback: Rabarber crumble • lislovescooking creatieve en glutenvrij recepten