Makkelijk toetje van een glutenvrije crumble die zo gemaakt is en lekker bij vers en gebakken fruit, over de yoghurt of ijs of over een cake!
Crumble er op los met dit recept!
Dit is een makkelijk recept voor een heerlijk toetje! Een glutenvrije crumble die zo gemaakt is en lekker smaakt bij vers en/of gebakken fruit, over de yoghurt of je ijs maar ook heerlijk is als topping op een cake.
Een crumble vind ik zelf echt heel lekker! Ik maak ze regelmatig voor het ontbijt maar heb er ook al een heerlijk toetje mee online staan. Met dit basis recept voor een crumble wil ik laten zien dat je met een recept heel veel kanten op kan!
Het lekkere aan dit recept is dat jouw crumble heel snel gemaakt is en zo de oven in kan. Ook is dit recept heel goed in te vriezen en goed te bewaren in een afgesloten pot. Zo heb je altijd iets achter de hand als je spontaan een lekker dessert op tafel wilt zetten!
Je kunt de kruimels ook ongebakken over in stukjes gesneden fruit strooien en dan in het geheel bakken in de oven. Extra lekker met een bolletje ijs!
Zelf vind deze crumble ook erg lekker bij de kokos yoghurt of vanille yoghurt, met gebakken appel en rozijnen in kaneel. Dan de crumble warm erbij serveren en je hebt een heerlijke smaak combi! Of wat dacht je met vers rood fruit en een bolletje vanille ijs? Er zijn zoveel combi’s mogelijk!
Als laatste kun je de crumble ook over een ingebakken taart of cake strooien. Bak de kruimels mee met de cake en je hebt een unieke topping of knapperige bite. Heel erg lekker en het veranderd de hele cake in een nieuw recept! Het lijkt een beetje op de kruimels die in deze cakejes zijn verwerkt!
Lees snel hieronder het recept zodat jij binnen no-time deze heerlijke crumble kan maken als toetje!
Crumble
Course: Dessert1
servings10
minutes25
minutesIngrediënten
75 ongezouten roomboter
75 gr licht bruine suiker
150 gr boekweitmeel
1 tl kaneel
1 el honing
2 el water
snufje zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
- Meng de boter en suiker met de mixer totdat de suiker is opgenomen door de boter
- Mix het meel, kaneel en honing door het boter beslag tot een kruimel deeg
- Schep alles op de bakplaat en bak in de oven in 20 a 25 minuten goudbruin, schep tussendoor de kruimels om
- Laat de kruimels buiten de oven volledig afkoelen
Notities
- Je kunt de kruimels van tevoren ook goed maken en zelfs invriezen. Verdeel de kruimels over wat jij lekker vind en dek af met aluminiumfolie. Zet je toetje in een koude oven en verwarm de oven tot 160 graden en bak je toetje dan nog 5 minuten langer. Zo smaakt je crumble weer als een verse crumble!
P.s. ik hoop dat jij de kruimels net zo lekker vind als ik en dat je ze op jouw favoriete manier combineert! Laat je mij dit zien en weten als je ze maakt? Vind ik leuk! Je kunt hieronder een reactie achterlaten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.