Frisse perzik taart met amandelen en chocolade. Een heerlijk zoete kwarktaart met een bodem van havermout, amandelen en chocolade!
Deze taart kan zelfs bij het ontbijt!
Glutenvrije frisse perzik taart met amandelen en chocolade. Een kwarktaart met de smaak van perzik en een bodem van havermout, knapperige amandelen en pure chocolade. Makkelijk om te maken maar vooral heel erg lekker!
Ik mocht deze taart maken voor het lente magazine dat DeNotenshop uitbracht. Zoals jullie misschien wel weten ben ik al jaren ambassadeur van DeNotenshop en komen heel veel van mijn producten ook daar vandaan. Ik vond het dan ook super leuk dat ik een recept speciaal voor hun magazine mocht ontwikkelen. En er stond zelfs nog een recept van mij in het magazine, namelijk deze frisse quinoa lente salade.
Deze kwarktaart is makkelijk om te maken en heerlijk fris. In het recept geef ik twee opties voor de kwarktaartvulling. Optie één is er eentje met slagroom en optie twee is met kwark. Zo kan je zelf kiezen hoe zwaar je de taart wilt maken en of je er mee wilt ontbijten of niet.
De amandelen maken de bodem van de taart lekker knapperig en de chocolade maakt hem heerlijk zoet. Ik koos ervoor om de taart ook nog te garneren met chocolade amandelen en lekker veel rood fruit. De taart was op voordat ik het door had.
Ga zelf aan de slag en geniet ervan! En kijk ook eens naar deze perzik taart!
Frisse perzik taart met amandelen en chocolade
Ingrediënten
Bodem
- 100 gram (glutenvrije)havermout
- 40 gram amandelmeel
- 5 medjoul dadels
- 25 gram amandelen
- 25 gram pure chocolade
- 1 el kokosolie/ongezouten roomboter
- 1 ei
- 1 tl kaneel
- snufje zout
- 1 el maple syrup optioneel
Vulling
- 250 gram (diepvries)perzik kamertemperatuur
- 250 gram (lactosevrije)kwark/verse slagroom
- 2 a 3 el maple syrup
- 3 of 5 blaadjes gelatine
Instructies
Bodem
- Begin met het maken van de bodem. Verwarm hiervoor de oven vast voor op 175 graden en bekleed een springvorm van 18 cm met bakpapier.
- Hak de amandelen grof, ontpit de dadels en snijd deze in stukjes.
- Meng alle ingrediënten voor de bodem met je handen, of een natte lepel, door elkaar tot een stevig deeg. Proef of je je deeg zoet genoeg vind en voeg anders nog wat zoetmiddel toe.
- Druk je deeg in de bodem en maak een opstaande rand van het deeg.
- Zet je bodem voor ongeveer 15 minuten in de oven en laat vervolgens goed afkoelen voordat je verder gaat.
Vulling: kies ervoor of je de taart met slagroom of kwark wilt maken.
Voor de slagroom vulling
- Pureer de perzik en de maple syrup tot moes en bereid 3 blaadjes gelatine volgens de verpakking.
- Klop de verse slagroom lobbig.
- Roer de klaargemaakte gelatine door de perzik moes. Spatel vervolgens voorzichtig de perzikmoes door de slagroom en verdeel de schep de vulling op de bodem. Zet de taart voor minimaal drie uur in de koelkast.
Voor de kwark vulling
- Bereid 5 blaadjes gelatine volgens de verpakking.
- Pureer de perzik met de kwark en maple syrup tot een glad beslag. Roer hier de klaargemaakte gelatine doorheen.
- Schenk de vulling op de bodem van de taart en zet de taart voor minimaal drie uur in de koelkast.
- Garneer met vers fruit en chocolade amandelen! Geniet ervan!
P.s. ik ben benieuwd of jij deze taart ook gaat maken. Laat je mij dit weten? Dat kan via de reacties hieronder of tag mij op Instagram, vind ik super leuk!
Pingback: Glutenvrije stracciatella ontbijt cake • Lislovescooking