Voedzame en vegetarische frisse quinoa lente salade met blauwe bessen, zoete aardappel, feta, amandelen en een dressing van bietjes.
Van deze salade wordt je vrolijk!
Dit is een recept voor een frisse quinoa lente salade. Gevuld met blauwe bessen, zoete aardappel, feta, amandelen en een dressing van bietjes. De salade is zowel hartig als zoet, makkelijk te maken, voedzaam, vegetarisch en vegan te maken.
Het is bijna lente en daarom vond ik het wel weer eens tijd om mij te gaan verdiepen in de wereld van de salades. En dan niet gewoon een salade met alleen groente, nee eentje die ook echt vullend is. Op Pinterest liep ik een beetje inspiratie op te doen en opeens had ik een idee. Een frisse quinoa salade met zoete aardappel en kikkererwten. Het idee was ontstaan, nu de uitwerking nog.
Ik koos ervoor om de zoete aardappel en de kikkererwten lekker te kruiden en te roosteren in de oven. Vervolgens blauwe bessen toe te voegen, knapperige amandelen en rucola voor het sla idee. De (vegan)witte kaas of geitenkaas maakt de salade compleet.
Nu was de salade klaar, maar er miste nog een dressing. De dressing is speciaal en zo lekker! Je pureert een bietje met maple syrup, tahin, kokosyoghurt en peterselie door elkaar heen. Deze combi van ingrediënten zorgt voor een hartige en zoete smaak die perfect past bij de salade.
Het lijken veel ingrediënten, maar ik denk dat je een boel van de kruiden al in je kastje hebt staan. De salade is zowel warm als koud erg lekker en zeker een aanrader om eens te maken. Ideaal als lunch of juist bij de picknick of bij een bbq!
Kijk ook eens hier naar meer salade recepten.
Frisse quinoa lente salade
Ingrediënten
Salade
- Quinoa voor 2 personen
- 100 gram kikkererwten
- 1 zoete aardappel middelgroot
- 100 gram blauwe bessen
- 50 gram bruine amandelen
- 75 gram (vegan)witte kaas/geitenkaas
- 2 handjes rucola
- 2 el olijfolie
- 1 tl paprika poeder
- snufje cayenne peper
- zout/peper
Dressing
- 1/2 limoen sap
- 1 rode biet gekookt
- 1 el maple syrup/honing
- 1 el kokosyoghurt
- 1 el tahin
- 1 tl gedroogde peterselie
Instructies
- Begin met het bereiden van de zoete aardappel en de knapperige kikkererwten. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Laat de kikkererwten goed uitleggen en dep deze wat droger. Snijd de zoete aardappel in kleine stukjes. Meng de aardappel en de kikkererwten met de olijfolie en de kruiden en bak ze voor 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
- Kook ondertussen de quinoa gaar volgens de verpakking.
- Maak vervolgens de dressing. Stop alle ingrediënten in de blender en pureer tot een glad beslag. Wil je een iets zoetere dressing voeg dan wat meer maple syrup toe, voor een iets hartige dressing wat meer limoensap, peterselie of tahin.
- Verbrokkel de kaas en hak de amandelen grof.
- Kies of je de salade warm of koud wilt eten en laat of de quinoa afkoelen of ga door met de saladde klaarmaken.
- Meng de quinoa met de aardappel, kikkererwten, rucola, blauwe bessen amandelen en de kaas.
- Serveer de salade met de dressing apart.
- Geniet ervan!
Notities
P.s. ik ben benieuwd of jij dit ontbijtje ook gaat maken! Laat je mij het weten? je kan hieronder een reactie achter laten of tag mij op Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik super leuk om te zien! En kijk hier eens naar al mijn diner recepten.
Pingback: Mijn EMB Test ervaring •
Pingback: Frisse perzik taart met amandelen en chocolade • Lislovescooking