Glutenvrij bananenbrood met chocolade en pistachenoten. Een heerlijk winters tussendoortje of ontbijt die in no-time klaar is!
Een makkelijk bananenbrood met winterse smaken.
Glutenvrij bananenbrood met chocolade, pistachenoten en cranberry’s. Gemaakt van havermeel, cacao poeder en koek en speculaaskruiden. Makkelijk om te maken, ideaal om te mealpreppen en lekker als ontbijt of tussendoortje.
Ik zeg het vaker en ik zal het nu ook weer zeggen, maar je kan nooit genoeg bananenbrood recepten hebben. Daarom leek het mij wel weer eens tijd om een nieuw recept te delen. De vorige is namelijk alweer een paar blog berichten terug en dat was dit bananenbrood met wortel en pindakas.
Dit keer ging ik voor een brood met een vleugje winter in het beslag. Denk aan cacao poeder, koek en speculaas kruiden, cranberry’s en chocolade. Meng al deze smaakmakers door een vrij basis bananenbrood recept en je krijgt een heerlijk geurend brood die mij doet denken aan de winter.
Bananenbroden vind ik top om te maken omdat je ze als ontbijt kan eten maar ook als voedzaam en makkelijk tussendoortje. Je staat op een vrij moment een kwartiertje in de keuken en daarna doet de oven het werk. Vervolgens heb je twaalf heerlijke plakken om op te eten wanneer jij er trek in hebt.
Dit brood is gevuld met stukjes chocolade, knapperige pistachenootjes en zoete cranberry’s. Wil je het brood nog wat extra versieren? Smelt dan wat pure chocolade en drizzle die over het brood heen. Is niet alleen heel lekker, maar ziet er ook nog eens super vrolijk uit!
Ga zelf aan de slag en geniet van dit heerlijke winterse bananenbrood! Kijk ook hier eens naar mijn andere bananenbroden!
Glutenvrij bananenbrood met chocolade en pistachenoten
Ingrediënten
- 200 gram (glutenvrije) havermeel
- 2 bananen
- 2 eieren
- 1 el cacao poeder
- 1 tl koek en speculaas kruiden
- 1 tl bakpoeder
- 2 el ahorn siroop
- 50 ml amandelmelk
- snufje zout
- 30 gram cranberry’s
- 25 gram witte chocolade
- 25 gram pistachenootjes
- 1 tl baking soda + 1 el appelazijn optioneel
Instructies
- Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier.
- Prak de bananen fijn en roer de eieren los.
- Roer de geprakte bananen, eieren en de melk door elkaar en schep daar het havermeel, cacao poeder, koek en speculaas kruiden, bakpoeder, ahornsiroop en het zout doorheen.
- Voeg vervolgens de cranberry’s, witte chocolade en de pistachenootjes toe.
- Voor een extra luchtige cake los je nu de baking soda op in de appelazijn zodat het begint te schuimen en voeg je dit nu toe aan het beslag. Roer goed door.
- Schep je beslag in het cakeblik en bak voor 45 á 50 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat je cake afkoelen en versier eventueel met gesmolten pure chocolade.
- Geniet ervan!
Ik ben benieuwd wat je van dit recept vindt. Laat je mij dit weten? Je kan mij een bericht sturen of taggen op Instagram of gebruik #lislovescooking of laat hieronder een reactie achter. Vindt ik leuk!
Kijk hier eens naar alle tussendoortjes op mijn blog!