Glutenvrij ontbijttaartje met blauwe bessen

Glutenvrij ontbijttaartje met blauwe bessen

Glutenvrij ontbijttaartje met blauwe bessen. Een heerlijke traktatie voor in de ochtend gemaakt met allemaal pure ingrediënten!

Wie wil er nou niet ontbijten met taart?!

Glutenvrij ontbijttaartje met blauwe bessen en gevriesdroogd fruit. Een heerlijke traktatie voor in de ochtend bij het ontbijt of een kop koffie. De bodem is gemaakt van allemaal pure ingrediënten zodat je lang verzadigd blijft. Daarop een frisse yoghurt laag en fruit!

Ik ben gek op ontbijten met taart. Je vindt op mijn blog ook een aardig assortiment met taartjes. Omdat ik wel van een beetje variatie hou probeer ik alle recepten zoveel mogelijk af te wisselen en aan te passen zodat mijn ontbijtjes niet gaan vervelen. Daarom dit keer een mini taartje met een bodem van havermout, dadels, kokos, pindakaas en gevriesdroogd fruit.

Glutenvrij ontbijttaartje met blauwe bessen

Buah benaderde mij of ik recepten wou maken met hun gevriesdroogde fruit. Dit wou ik zeker proberen en zo kreeg ik een heel leuk assortiment met gevriesdroogd fruit opgestuurd. Het fruit is echt knapperig en heerlijk als topping op je yoghurt, als snack tussendoor of zoals hier in dit taartje als aanvulling op de bodem.

Het gevriesdroogde fruit zorgt ervoor dat de bodem een zoete ondertoon krijgt die helemaal natuurlijk en zonder toegevoegde suikers is. In combinatie met de dadels, kokos en pindakaas zorgen de blauwe bessen voor een fris taartje die heerlijk smaakt. Denk een beetje aan de muesli ’s uit de supermarkt met gedroogd fruit. Knapperig als je het zo eet en lekker zacht als je het door je yoghurt roert.

Ga zelf aan de slag en geniet van taart bij het ontbijt!

Glutenvrij ontbijttaartje met blauwe bessen

Ontbijttaartjes met blauwe bessen

Glutenvrij ontbijttaartje met blauwe bessen. Een heerlijke traktatie voor in de ochtend gemaakt met allemaal pure ingrediënten!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
wachttijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 22 minuten
Gang Ontbijt
Porties 2 taartjes

Ingrediënten
  

Bodem:

  • 40 gram glutenvrije havermout
  • 20 gram amandelen
  • 15 gram gevriesdroogde blauwe bessen/mango
  • 10 gram geraspte kokos
  • 1 el pindakaas
  • 2 dadels
  • 1 el melk

Vulling:

  • 300 gram kokosyoghurt
  • 3 blaadjes gelatine
  • 1 el ahorn siroop optioneel

Toppings:

  • Blauwe bessen
  • Gevriesdroogde blauwe bessen/mango

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed twee springvormpjes van 10 cm in met bakpapier.
  • Hak de amandelen grof en ontpit de dadels.
  • Kneed van de havermout, amandelen, gevriesdroogd fruit, dadels, kokos, pindakaas en de melk een plakkerig maar stevig deeg. Verdeel dit deeg in tweeen en druk dit goed aan over de bodem van de springvormpjes. Dit gaat het makkelijkste met een natte lepel of natte handen. Je kan een kleine opstaand randje maken, maar dit is niet nodig.
  • Bak vervolgens de bodem voor 12 minuten in de voorverwarmde oven. Laat helemaal afkoelen voordat je doorgaat aan de volgende stap.
  • Bereid de gelatine volgens de verpakking en roer dit door de yoghurt en eventueel de ahorn siroop. Schenk vervolgens de yoghurt over de twee bodems heen en laat voor minimaal drie uur opstijven in de koelkast.
  • Garneer met verse blauwe bessen en het gevriesdroogde fruit.
  • Eet smakelijk!

Notities

Dit recept is in samenwerking met Buah.
Trefwoord blauwe besen, buah, dadels, gevriesdroogd fruit, glutenvrij, havermout, kokos, lactose vrij, mini taartje, ontbijt, ontbijttaartje, pindakaas, samenwerking

Ik ben benieuwd of jij dit taartje gaat maken. Laat je mij dit weten? Je kunt hieronder een reactie achterlaten of tag mij op Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik leuk om te zien! Kijk ook zeker eens bij al mijn andere ontbijt recepten.

Bewaar dit recept op Pinterest

Glutenvrij ontbijttaartje met blauwe bessen

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*