Glutenvrije appelkruimeltaart

Glutenvrije appelkruimeltaart

Glutenvrije appelkruimeltaart volgens een basis bakrecept. Maak zelf de lekkerste appelkruimeltaart om te serveren bij de koffie!

Glutenvrij en lactose vrij genieten van een bekende taart.

Bak zelf de lekkerste glutenvrije appelkruimeltaart volgens een basis bak recept. De smaak van een echte appelkruimeltaart maar dan in een glutenvrij jasje! Een gemakkelijk recept met een heerlijke smaak.

Ik vond het wel weer eens tijd voor een nieuw basisbak recept. Dit keer ging ik voor een glutenvrije kruimeltaart met appel! Zelf ben ik gek op appeltaarten en ook op verjaardagen doet een appeltaart het altijd goed. Daarom vond ik het wel eens tijd om mijn glutenvrije variant hier te delen.

Glutenvrije appelkruimeltaart

Deze taart is niet mogelijk om te maken. Het meeste werk is nog de appels schillen en in plakjes snijden. Maar als dat eenmaal gedaan is, is je taart snel klaar. Glutenvrij deeg kan nogal plakkerig blijven. Schrik hier niet van, maar gebruik gewoon een natte lepel om het beslag in model te brengen. Net zo makkelijk!

Zelf vind ik de taart het lekkerste als die nog een beetje warm is! Dan proef je de warme appel het beste. Lekker met een toefje (plantaardige) slagroom of bolletje ijs. Dit maakt de taart helemaal af!

Stroop de mouwen op en ga zelf lekker aan de slag met deze heerlijke appelkruimeltaart! En vind je deze taart nou heerlijk? Dan vind je hier nog een basis bakrecept van een glutenvrije appeltaart!

Geniet ervan!

Glutenvrije appelkruimeltaart

Glutenvrije appelkruimeltaart

Glutenvrije appelkruimeltaart volgens een basis bakrecept. Maak zelf de lekkerste appelkruimeltaart om te serveren bij de koffie!
Voorbereidingstijd 20 min
Oventijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 20 min
Gang Gebak
Porties 12 stukjes

Ingrediënten
  

Deeg

  • 300 gram (glutenvrij)meel
  • 100 gram bruine suiker
  • 200 gram (plantaardige)boter
  • 1 ei
  • snufje zout
  • 2 a 3 el (glutenvrije)havermout voor op de bodem

Vulling

  • 5 appels
  • 50 gram witte suiker
  • 1 el kaneel
  • 50 gram rozijnen
  • optioneel: 50 gr gehakte noten

Kruimeldeeg

  • 75 gram (glutenvrij)meel
  • 65 gram bruine suiker
  • 50 gram (plantaardige)boter
  • 1 tl vanille
  • 1 el havermout

Instructies
 

  • Begin met het maken van de kruimellaag. Kneed alles door elkaar tot je een kruimelig deeg hebt. Zet dit in de koelkast tot gebruik.
  • Maak daarna het deeg voor de bodem en randen. Kneed alles, behalve de havermout, door elkaar totdat je een, iets wat plakkerig, deeg hebt. Druk dit in de springvorm en bekleed de randen hiermee. Als je beslag te nat is kun je nog wat meel toevoegen en een natte lepel gebruiken om het deeg uit te smeren over de bodem en zijkanten. Bestrooi de bodem met de havermout. Zet in de koelkast tot gebruik.
  • Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een taartvorm van 24 cm met bakpapier of vet deze heel goed in.
  • Schil ondertussen de appels en snijd deze in plakjes. Meng de appel met de suiker en kaneel en leg over de bodem heen.
  • Verdeel het kruimeldeeg over de plakjes appel.
  • Bak de appelkruimeltaart voor 60 minuten af in de oven. Laat even afkoelen buiten de oven voordat je hem aansnijdt. 
Trefwoord appel, appelkruimel, appeltaart, basis bakrecept, glutenvrij, kaneel, lactose vrij, rozijnen

P.s. ik ben benieuwd of jij deze taart of een van mijn andere taarten gaat maken. Laat je mij dit weten? Dit kan door hieronder een reactie achter te laten of tag mij op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik leuk!

Bewaar dit recept op één van je Pinterest borden om te onthouden!
Glutenvrije appelkruimeltaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept