Granola ontbijttaartje

Granola ontbijttaartje

Klein glutenvrij granola ontbijttaartje. Een bodem van granola en havermout met daarop een frisse yoghurt laag en geserveerd met fruit!

Een simpel maar lekker ontbijttaartje dat net wat anders is dan een schaaltje yoghurt met granola.

Vandaag deel ik een recept voor een klein, glutenvrij en vooral heel simpel granola ontbijttaartje! Een knapperig klein taartje met een bodem van granola en havermout met daarop een frisse laag yoghurt. Serveer er lekker vers fruit bij en wat gesmolten chocolade en je hebt een top start van je dag!

Je dag met taart beginnen blijf ik een goed idee vinden! Ik heb al aardig wat ontbijttaartjes op mijn blog staan, maar deze ontbrak nog. Een klein, glutenvrij taartje op basis van granola. Het is een heel simpel recept zodat je zelf lekker aan de slag kunt met je eigen smaken.

Ik ging de eerste keer voor een havermout bodem gecombineerd met chocolade granola. Daar deed ik een laagje yoghurt met maple syrup op en versierde hem met rood fruit en extra chocolade. Maar je kunt hem natuurlijk ook lekker tropisch maken of meer met een herfst smaakje en warme appel. Kies de granola die jij lekker vind en maak er een mooi feestje van!

Dit taartje is makkelijk om te maken, staat zo op tafel en heeft een lekkere crunch. Hij is gezond en voedzaam en zorgt ervoor dat jij een hele lekkere start hebt. Of serveer hem bij de koffie, is net zo lekker!

Granola ontbijttaartje

Granola ontbijttaartje

Klein glutenvrij granola ontbijttaartje. Een bodem van granola en havermout met daarop een frisse yoghurt laag en geserveerd met fruit!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
wachttijd 2 uur
Gang Ontbijt
Porties 1 12 c,m taartje

Ingrediënten
  

Bodem

  • 40 gram granola*
  • 30 gram (glutenvrije)havermout
  • 1/2 el kokosolie
  • 1 a 2 tl water
  • 1 tl zoetmiddel als honing, suiker, maple syrup

Vulling

  • 100 gram (lactose vrije)yoghurt
  • 1 blaadje gelatine
  • 1 tl maple syrup
  • vers fruit, granola, chocolade

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet indien nodig een springvorm van ca. 12 cm in met boter of olie.
  • Meng alle ingrediënten voor de bodem door elkaar en druk in de springvorm. Dit lukt het beste met een natte lepel. Bak de bodem in 15 minuten krokant en laat goed afkoelen.
  • Bereid de gelatine volgens de verpakking en roer door de yoghurt en de syrup. Giet de vulling over de bodem en laat voor 2 uur opstijven in de koelkast.
  • Versier je taartje met vers fruit, chocolade en wat extra granola!

Notities

Ik gebruikte granola van OotGranola.
Trefwoord chocolade, fruit, glutenvrij, granola, lactose vrij, ontbijt, ontbijttaartje

P.s. ik ben benieuwd of jij dit taartje gaat maken. Laat je mij dit weten als je dit ontbijtje of een van mijn andere ontbijt recepten maakt? Vind ik leuk om te zien! Je kunt hieronder een reactie achter laten of tag mij op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking!

Bewaar dit recept op je Pinterest zodat je hem niet kan vergeten!
Granola ontbijttaartje

2 Comments

  1. Mijn granola is sompig, wat zou ik daar aan kunnen doen?

    • Met dit recept wordt die altijd iets sompiger dan verse granola. Dit komt door de kwarklaag. Maar niet teveel water gebruiken en ook niet teveel zoetmiddel. Zorg dat je een granola hebt met veel stukjes zodat je echt een bite hebt!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*