Glutenvrije cake bonbons met chocolade

Glutenvrije cake bonbons met chocolade

Makkelijke glutenvrije cake bonbons met chocolade. Een heerlijke traktatie die binnen no-time op tafel staat!

Cake in bonbon vorm!

Glutenvrije cake bonbons met chocolade coating. Makkelijk om te maken en heel erg lekker! Een heerlijke traktatie waarvan je blijft smullen.

Hoe leuk is het om zelf bonbons te maken?! Alleen in vind het meestal te veel werk. Vulling maken, chocolade smelten en dan nog wachten tot de bonbon helemaal is opgesteven. Daarom heb ik vandaag een makkelijkere variant die ook heel lekker is!

Het enige wat je bij deze bonbons hoeft te doen is een cake verkruimelen met monchou en wat fruit, hier balletjes van te rollen en deze door de chocolade te halen. Vervolgens even laten uitharden in de koelkast en dan zijn ze al klaar.

Ik kies ervoor om monchou te mengen met wat fruit zodat de bonbons iets minder zwaar vallen en wat natuurlijk zoeter worden van smaak. Dit vind ik lekkerder dan alleen maar roomkaas. Maar kijk vooral wat jij lekker vindt. Ook qua toppings en chocolade kan jij zelf kiezen wat je lekker vindt. Witte chocolade of toch liever puur? Jouw keuze!

De eerste keer dat ik bonbons op deze manier maakte was voor het Zomer e-book die je hier nog gratis kan downloaden!

Glutenvrije cake bonbons met chocolade

Glutenvrije cake bonbons met chocolade

Makkelijke glutenvrije cake bonbons met chocolade. Een heerlijke traktatie die binnen no-time op tafel staat!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Zoet
Porties 10 balletjes

Ingrediënten
  

  • 1 chocolade/vanille cake 250 gram
  • 50 gram monchou
  • 50 gram banaan/aardbeien
  • 300 gram melk/puur/witte chocolade

Instructies
 

  • Verkruimel een cake van 250 gram en kneed hier 50 gram monchou en 50 gram banaan/aardbeien doorheen tot een plakkerig deeg.
  • Maak van het deeg ongeveer 10 bolletjes en leg deze op een met bakpapier bekleedde plank/bord even in de koelkast zodat ze wat harder kunnen worden.
  • Smelt vervolgens een chocolade naar keuze au-bain marie en haal de cake balletjes hier één voor één doorheen. Leg ze terug op het bakpapier en laat de chocolade uitharden. Versier ze eventueel nog met wat kokos, koekjes, nootjes of fijngehakte chocolade.
  • Geniet ervan!

Notities

*Ik gebruikte de glutenvrije cake van Bakker Leo.
P.s. De bonbons blijven ongeveer 3 dagen lekker als je ze in de koelkast bewaard.
 
Trefwoord bakker leo, bonbons, cake, chocolade, glutenvrij, monchou, traktatie, vanille, zoet

P.s. ik ben benieuwd wat jij van deze bonbons vindt. Laat je mij dat weten? Dat kan in de reacties hieronder of tag mij op Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik leuk!

Bewaar dit recept ook op Pinterest!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*