Auberginecurry uit het kookboek van Club Slank

Auberginecurry uit het kookboek van Club Slank

Vegetarische en koolhydraatarme auberginecurry uit het kookboek van Club Slank. Een heerlijke kruidige maaltijd vol groente!

Dit recept is voor de echt curry liefhebbers.

Vegetarische en koolhydraatarme auberginecurry uit het kookboek van Club Slank. Heerlijk gestoofde aubergine in een kruidige saus. Lekker met broccolirijst en ideaal om te mealpreppen. Om je bord bij af te likken!

Vorig jaar benaderde Angela van ClubSlank mij of ik wou helpen met een paar foto’s voor haar eerste kookboek Lekker afvallen met minder koolhydraten. Dit kookboek was een groot succes en er werd besloten dat er een tweede kookboek gemaakt ging worden, Lekker afvallen met minder koolhydraatarm Vega. En gelukkig voor mij moest Angela voor de foto’s gelijk aan mij denken en mocht ik helpen met de maak van dit kookboek.

In totaal staan er 58 recept foto’s in die ik gemaakt heb en zijn de foto’s van Angela zelf ook door mij gemaakt. En wat ben ik TROTS dat ik hieraan mocht meehelpen! De shootdagen bij Angela thuis waren hilarisch en gingen soms niet zonder slag of stoot. Soms vergaten we het belangrijkste ingrediënt op de foto te zetten, viel er iets uit elkaar, brandde er iets aan of hadden we de slappen lach zodat ik geen foto kon maken. Maar het resultaat dat nu op papier staat is echt super geworden en ik zou het niet anders willen doen!

De recepten zijn allemaal vegetarisch en koolhydraatarm. Ik heb de recepten allemaal gezien en heel veel zijn ook glutenvrij te maken. In het boek krijg je ook handvatten om een gezond koolhydraatarm en vegetarisch dieet te volgen zonder dat je voedingsstoffen mist. Maar ik gebruik het boek vooral als inspiratie naar heerlijke vega recepten.

Mijn favoriete recepten zijn de aubergineballetjes in tomatensaus, moussaka, buddah bowl en deze aubergine curry. Maar de courgettenoedels met pindacurry, bloemkoolmuffins, broccoli fritters en roomijs met blauwebessencoulis raad ik ook iedereen aan!

Qua foto’s heb ik ook favoriete! De hazelnootpasta blijft een van mijn favoriete foto’s, maar de krokante kokosmuesli, de borrelplank op de omslag en de knolselderijpuree met geroosterde groenten mogen er ook zijn. Ik had zoveel plezier in het maken van deze foto’s. Ik denk dat jullie de foto’s die ik gemaakt heb ook wel uit het boek halen! De moussaka daaraan tegen fotografeer ik niet meer, die ging zo vaak mis. Ook al ben ik nu wel trots op hoe die eruit ziet!

Lang verhaal kort, ik ben trots op het boek, Angela en dat ik hieraan mocht meehelpen. Ben je nieuwsgierig naar het hele boek geworden? Dan kan je deze hier vinden én bestellen!

Nu terug naar het recept. Ik ben gek op deze auberginecurry (blz. 143). Heerlijk van smaak, niet heel moeilijk om te maken, vol gezonde ingrediënten en ideaal om te mealpreppen. Angela schrijft in het boek: “Dit gerecht is echt comfortfood. Heerlijk gestoofde aubergine in een kruidige saus. Serveer met broccolirijst of koolraappuree.” En mag ik het recept met jullie delen, dus ik zou zeggen geniet ervan!

Auberginecurry uit het kookboek van Club Slank

Auberginecurry uit het kookboek van Club Slank

Vegetarischeen koolhydraatarme auberginecurry uit het kookboek van Club Slank. Eenheerlijke kruidige maaltijd vol groente!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 13 minuten
Totale tijd 23 minuten
Gang diner
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

 • 1 aubergine
 • 4 el olijfolie
 • 1 cm gember
 • 1 rode ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 1/2 tl komijnzaad
 • 1 tl korianderpoeder
 • 1/2 tl kurkumapoeder
 • 1/4 tl chilipoeder
 • 2 tl garam masala
 • 400 gram tomatenblokjes in blik
 • 50 ml kokosmelk
 • 200 gram broccolirijst
 • bosje koriander

Instructies
 

 • Snijd de aubergine in dunne plakken. Dit kun je het beste met een dunschiller of mandoline doen.
 • Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak daarin de aubergineplakken naast elkaar, draai ze na 5 minuten om en bak ze nog eens 3 minuten. Haal de aubergine uit de pan en zet opzij.
 • Schil en rasp de gember. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
 • Doe nog een eetlepel olijfolie in de pan en fruit hierin de ui, knoflook en gember op middelhoog vuur circa 3 minuten. Voeg het komijnzaad, het korianderpoeder, de kurkuma, de chillipoeder en de garam masala toe en bak dit 1 minuut mee. Roer de tomatenblokjes en kokosmelk erdoor.
 • Leg de plakken aubergine in de saus en laat die nog 5 minuten pruttelen op laag vuur.
 • Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een andere koekenpan en bak hierin de broccolirijst in 4 minuten gaar.
 • Serveer de auberginecurry eventueel met koriander.
Trefwoord aubergine, avondeten, basmati rijst, broccolirijst, club slank, curry, diner, food fotografie, kookboek, koolhydraatarm, samenwerking

P.s. laat je mij weten wat je van de foto’s en het recept vind? Dit kan via de reacties hieronder of tag mij op Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik leuk om te zien!

Kijk hier ook eens naar mijn diner recepten op mijn blog.

Bewaar dit recept ook op Pinterest!

Auberginecurry uit het kookboek van Club Slank

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
*