Glutenvrije carrotcake pancakes van kikkererwtenmeel en gevuld met rozijnen. Een heerlijke en makkelijke start van je dag!
Wie wil er nou niet starten met pancakes?
Dit is een recept voor glutenvrije carrotcake pancakes van kikkererwtenmeel. De pancakes zijn gevuld met rozijnen en hebben een heerlijke zoete smaak. Het beslag maak je gemakkelijk in de blender en hoef je daarna alleen nog maar even te bakken. Voordat je het weet staat dit ontbijtje op tafel!
Kikkererwtenmeel ken ik al een tijdje maar had ik nog niet eerder mee gebakken. Het stond wel al lang op mijn lijstje maar het kwam er steeds niet van. Maar afgelopen tijd heb ik wat onderzoek gedaan naar kikkererwtenmeel en besloot ik gewoon aan de slag te gaan. Ik koos voor pancakes omdat die bijna altijd lukken en ik zo wat bekender kon worden met het meel.
Kikkerewtenmeel is erg eiwitrijk omdat het gemaakt is van de peulvrucht kikkererwten. In dit recept voor de pancakes vind ik het meel ook iets zoets hebben. Wat heel fijn is want zo hoef je niet onnodig veel suiker toe te voegen, win win situatie! Verder maakt het deze pancakes ook lekker fluffy en zijn ze erg vullend. Dit zorgt voor een voedzame ontbijt en een fijne start van je dag.
Ik maakte het beslag van de pancakes in de blender. Hierdoor hoef je niet alle wortels te raspen en scheelt dit heel veel tijd. De hoeveelheid wortel in het beslag valt ook erg mee zodat je niet alleen maar wortel proeft. De pancakes vulde ik met rozijnen omdat een carrotcake dit ook heeft. Maar je kunt ook kiezen voor een ander soort gedroogd fruit of juist knapperige nootjes.
De pancakes zijn makkelijk te maken en zo klaar. Zorg ervoor dat je koekenpan goed heet is want dan bakken ze het mooist. Na het bakken serveer je ze met jouw favoriete toppings en is je ontbijtje klaar om van te genieten. En heb je teveel pancakes ofver? Vries ze dan in! Zo heb je altijd een lekker ontbijtje bij de hand.
Kijk ook zeker eens naar mijn andere pancake recepten. Maar voor nu zeg ik veel bakplezier en eetsmakelijk!
Glutenvrije carrotcake pancakes van kikkererwtenmeel
Ingrediënten
- 100 gram kikkererwtenmeel*
- 1 ei
- 70 gram wortel
- 75 ml (amandel)melk
- 1 tl bakpoeder
- 1/2 el kaneel
- 1 el maple syrup
- 1 handje rozijnen
- nootjes optioneel
- sinaasappelrasp optioneel
Instructies
- Stop alle ingrediënten, behalve de rozijnen en nootjes, in een blender en mix tot een glad beslag.
- Schep daarna de rozijnen en nootjes door het beslag.
- Verwarm een koekenpan op het vuur en laat deze goed heet worden. Draai het vuur dan terug naar middelmatig en schep een hoopje beslag in de pan. Zodra je bubbeltjes aan de bovenkant ziet ontstaan en je spatel gemakkelijk onder de pancake gaat draai je je pancake om en bak je hem nog voor een minuutje aan de andere kan.t
- Ga zo door tot al je beslag op is.
- Serveer jouw carrotcake pancakes met je favoriete toppings en geniet ervan!
Notities
P.s. ik ben benieuwd wat jij van deze pancakes vind en of je ze gaat maken. Laat je dit mij weten? Vind ik namelijk super leuk! Je kunt hieronder een reactie achterlaten of tag mij op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.
Kijk hier ook eens naar veel meer ontbijtrecepten!
Pingback: Top 10 glutenvrije herfst ontbijtjes • Lislovescooking