Glutenvrije chia cake met gebakken appel. Dit is een citroen cake met gebakken appel als topping. Lekker als ontbijt of als tussendoortje!
Citroen en appel is zo lekker samen.
Heerlijke glutenvrije chia cake met gebakken appel en kwark. Deze cake heeft een frisse citroen smaak en is lekker luchtig. Als topping bak je appel en kaneel en serveer je deze op de cake met wat kwark. Makkelijk, lekker en ook nog eens goed voor je!
Deze cake maakte Charlotte van Charlie’s Kitchen en ik samen. We hadden een idee voor een chia zaad cake met citroen en appel. Maar de cake moest ook glutenvrij zijn zodat iedereen er van kon genieten. Zo bedacht gingen we aan de slag en zo ontstond deze cake!
Een heerlijke, glutenvrije cake met chia zaadjes en de smaak van citroen. We maakte hem goed eiwitrijk door kwark toe te voegen in plaats van boter en dit maakt de cake ook uitermate geschikt als ontbijttaartje. Toen de cake klaar was wouden we hem nog extra speciaal maken.
Dus bakte we wat appel en kaneel, want deze combi is gewoon goud, en serveerde we deze bovenop de cake. Nu heb je een hele luxe cake zonder dat die veel moeite kost om te maken. En geloof ons maar als wij zeggen dat deze cake heel lekker is!
Ga zelf aan de slag en laat je verrassen door deze heerlijke smaken van de cake!
Kijk hier eens naar alle glutenvrije recepten die ik voor Charlotte ontwikkelde.
Glutenvrije chia cake met gebakken appel
Ingrediënten
Cake
- 150 gram (glutenvrije)havermeel
- 50 gram amandelmeel
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl kaneel
- snufje zout
- 200 gram (lactose vrije)kwark
- 3 eieren
- 2 el chia zaad
- 3 a 5 el honing naar smaak
- 1 citroen rasp
- 1 tl baking soda
- 1 el citroensap
Topping
- 1 appel
- 1 tl kaneel
- kokosyoghurt/lactose vrije kwark
Instructies
Cake
- Begin met het maken van je cake. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier. Voor een hogere cake kan je het cakeblik verkleinen door een prop aluminiumfolie tussen je bakpapier en het bakblik te doen.
- Rasp de citroen. Roer de citroenrasp, kwark, eieren en honing door elkaar.
- Voeg de amandelmeel, havermeel, chia zaad, bakpoeder, kaneel en zout toe en meng alles door elkaar totdat alle klontjes weg zijn.
- Roer de baking soda en citroensap in een apart bakje goed door elkaar zodat het begint te schuimen en schep dit dan pas als laatste door je cake beslag. Schepje beslag in het cakeblik en bak je cake 45 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat afkoelen voordat je hem aansnijdt.
Toppings
- Voor de topping snijd je de appel in stukjes en bak je deze in een koekenpan met wat water zacht. Als ze bijna klaar zijn voeg je het kaneel toe.
- Bekleed de bovenkant, of de gesneden plakjes, van de cake met kokosyoghurt en de gebakken appel.
- Geniet ervan!
P.s. wij vinden het leuk als je ons laat weten wat je van de cake vindt! Laat je ons dit weten? Je kunt hieronder een reactie achter laten of tag ons op Instagram @lislovescooking @charlie_s_kitchen.