Glutenvrije chocolade chip pancakes! Kleine, makkelijk pannenkoekjes gevuld met chocolade en gemaakt van havermeel en sorghum meel.
Wie wil er nou niet ontbijten met pancakes?!
Makkelijke, glutenvrije chocolade chip pancakes. Deze kleine pancakes staan zo op tafel en heerlijk bij het ontbijt. Gemaakt van havermeel en sorhum meel en gevuld met stukjes chocolade!
Ik vond het wel weer tijd voor een nieuw pancake recept. Met pancakes kun je net zo veel variëren als met ontbijttaartjes en laat ik dat nou net heel leuk vinden. Dit keer ging ik experimenteren met meelsoorten en met chocolade.
De pannenkoekjes zijn gemaakt van glutenvrije havermeel en sorghum meel. Nou denk ik dat iedereen havermeel wel kent maar dat sorghum meel nieuw is voor de meeste. Sorghum meel heb ik vaak in huis voor mijn zuurdesem brood maar wou ik nu ook eens iets anders mee maken. Dit meel komt qua smaak aardig overeen met de smaak van haver. Daarom ben ik hier ook zo’n fan van! Ook is sorhum meel eiwitrijk, bevat goede mineralen, vezels en vitamines. Dus echt een meelsoort om mee te gaan experimenteren!
Deze pannenkoeken zijn makkelijk te maken, zijn snel klaar en smaken heerlijk. Ze zijn zacht, fluffy en gevuld met allemaal stukjes chocolade. Het beslag maak je door alle ingrediënten door elkaar te mengen. Daarna verwarm je een koekenpan en bak je de pancakes gaar. Hiernaar hoef je de pancakes alleen nog maar te versieren met jouw favoriete toppings en klaar is je ontbijt.
Ik vind dit echt weer een geweldig pancake recept en ben blij dat het havermeel en het sorghum meel zo mooi samen gaan. Ik ga met dit meel zeker meer experimenteren want een nieuw glutenvrij meelsoort is altijd fijn!
Glutenvrije chocolade chip pancakes
Ingrediënten
- 30 gram sorghum meel
- 30 gram (glutenvrije)havermeel
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl kaneel
- snufje zout
- 1 ei
- 60 ml (amandel)melk
- pure chocolade naar smaak
- maple syrup/honing naar smaak
Instructies
- Hak zoveel chocolade als jij in je pancakes wil in stukjes.
- Roer het ei los met de melk en zoetmiddel naar keuze. Meng hier de meelsoorten, kaneel, bakpoeder en zout doorheen tot je geen klontjes meer hebt.
- Schep als laatste de stukjes chocolade door het beslag.
- Verwarm een koekenpan, met goede anti aanbak laag, op middelhoog vuur. Zodra de pan goed warm is schep je een hoopje beslag in de pan. Wanneer je aan de bovenkant van de pancake allemaal bubbeltjes ziet ontstaan kun je de pancake omdraaien en bak je de pancake nog voor 1 minuut. Ga zo door tot je beslag op is.
- Garneer je pancakes met jouw favoriete toppings en geniet ervan!
Notities
P.s. ga jij dit lekkere ontbijtje maken? Laat je mij dit dan weten? Vind ik super leuk! Je kunt hieronder een reactie achterlaten of tag mij op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.
Hier vind je nog veel meer pancake recepten!
Pingback: Aardbeien en witte chocolade pancakes • lislovescooking