Glutenvrije mokka monchoutaart met chocolade en vanille koekjes. Bak gemakkelijk deze taart vol stukjes chocolade en een kruimelige bodem.
Het is altijd tijd voor taart!
Smaakvolle, glutenvrije mokka monchoutaart met stukjes chocolade en een vanille koekjes bodem. Niet moeilijk om te maken en heerlijk van smaak. De koffiesmaak is licht aanwezig en combineert heel fijn met de chocolade en de kruimelige vanille bodem.
Taarten bakken vind ik echt wel het leukste om te doen. Deze keer ging ik flink uit mijn comfortzone en maakte ik een taart met monchou. Ik wou geen cheesecake maken of slagroom gebruiken dus gebruikte ik kokosyoghurt en wat gelatine. Dit werkte echt super goed en zo ontstond deze stevige maar fluwelen taart!
De vanille koekjes bodem had ik snel bedacht, maar toen moest ik nog een vulling bedenken. Omdat ik hem voor mijn verjaardag maakte wou ik ook een smaak die ik niet zo snel maak. Dus koos ik ervoor om koffie met monchou te mengen en te zoette met maple syrup. Dit was echt heel lekker vooral in combinatie met de chocolade.
Verder hakte ik lekker veel chocolade in kleine stukjes en voegde ik die toe aan het beslag. Verder hoeft de taart alleen nog een paar uur in de koelkast en klaar is je taart! Ik garneerde hem met bramen, gebakken kokos, bruine amandelen en extra chocolade.
Ga lekker zelf aan de slag en geniet ervan!
Glutenvrije mokka monchoutaart
Ingrediënten
Bodem
- 100 gram (glutenvrije) vanille koekjes*
- 50 gram (glutenvrije)havermeel
- 50 gram bruine amandelen
- 60 gram (plantaardige)boter ongezouten
Vuling
- 250 gram mascarpone
- 200 gram kokosyoghurt stevig
- 50 gram koffie gezet
- 50 a 75 gram chocolade
- 3 el maple syrup
- 3 blaadjes gelatine
Instructies
- Begin met het maken van de taartbodem. Bekleed een springvorm van 18 cm met bakpapier en verwarm de oven voor op 175 graden.
- Smelt de boter en vermaal dit samen met de havermeel, koekjes en amandelen tot een grove kruimel.
- Druk de kruimels goed aan in de springvorm en bak je bodem af voor 15 a 18 minuten.
- Zet een kop koffie en laat deze en je taartbodem volledig afkoelen voordat je verder gaat.
- Hak de chocolade in kleinere stukjes en bereid de gelatine volgens de verpaking.
- Roer de mascarpone los en roer hier de kokosyoghurt, maple syrup, klaargemaakte gelatine en de koude koffie doorheen tot een glad beslag. Schap als laatste de stukjes chocolade door het beslag.
- Schenk je beslag op de bodem en zet voor minimaal 4 uur in de koelkast op op te stijven.
- Garneer met je favoriete toppings, ik gebruikte bramen, kokos, chocolade en amandelen. Geniet ervan!
Notities
P.s. ga jij deze taart ook maken? Laat je mij dit dan weten? Vind ik leuk! Je kunt hieronder een reactie achter laten of tag mij op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.