Glutenvrije naan broodjes volgens een makkelijk recept! Maak zelf naan om te serveren bij de borrel of serveer ze bij het dinner.
Met dit recept kun je zoveel kanten op
Glutenvrije naan broodjes volgens een makkelijk recept om zelf te maken. Maak zelf naan en serveer bij de borrel of het dinner. Gemakkelijk om te maken en heel erg lekker om op te eten!
Voordat ik op dit recept kwam heeft het mij ontelbare keren de handen het haar in gedwongen. Dit was dan meestal niet zo slim omdat mijn handen vol met beslag zaten… Ik heb het uit mijn haren geplukt, van de muur, grond en heel het aanrecht. Wat ik nou fout deed snapte ik echt niet..
Maar ik gaf niet op en uiteindelijk had ik het door. De eerste fout die ik maakte was geen olie in het beslag gebruiken. Olie zorgt ervoor dat het beslag in dit gerecht mooi aan elkaar hecht en bruikbaar is.
De tweede fout die ik maakte is dan ik gelijk begon met kneden. Eerst moet je namelijk met een vork het beslag door roeren totdat er allemaal klontjes ontstaan. Daarna ga je pas kneden. In dit geval zeg ik echt lang leven internet!
Deze naan broodjes zijn absolute niet moeilijk om te maken. Zodra het beslag eenmaal gemaakt is hoef je er alleen nog maar bolletjes van te maken en uit te rollen. Je kunt zelf gaan spelen met kruiden mixen. Voeg wat knoflook en koriander toe, alleen wat peper of laat ze naturel. Allemaal erg lekker want bij het bakken smeer je er nog een kruiden olie overheen (al kun je daar de kruiden ook uit weghalen als je er niet van houdt)
Mag ik jullie nog wel een tip geven voordat jullie zelf aan de slag gaan met dit recept? Roer alsjeblieft het beslag, voor kneden, goed door met een vork om plakhanden te voorkomen. Rol de naan goed dun uit anders worden ze minder luchtig, de mijne waren namelijk net iets te dik. En als laatste heb geduld. Je moet de naan niet in één minuut willen bakken. Laat ze rustig bakken op niet te hoog vuur.
Ik hoop dat ze jouw net zo goed smaken als ze mij deden. Het is namelijk echt niet moeilijk om deze naan te maken en ook nog is heel leuk om te doen! Ik heb echt van de broodjes genoten en ga ze zeker nog vaker maken! Lekker bij de gezondere shoarma bowl of bij zelf gemaakte hummus. Maar ook bij de falafel of bij een lekkere soep als harira.
Glutenvrije naan
Course: Dinner, Hartige hapjes8
servings10
minutes20
minutesIngrediënten
200 gr (glutenvrij) zelfrijzend bakmeel
150 gr (lactosevrije) yoghurt
1 el olijfolie
1 teen knoflook
Kruiden naar keuze
50 ml water als je deeg te droog blijft
- Kruidenolie
1 teentje knoflook
gedroogde kruiden naar keuze (ras el hanout, peterselie, basilicum, koriander)
50 ml olijfolie
Bereidingswijze
- Roer de yoghurt en olie met een vork door het meel heen totdat je allemaal klontjes hebt
- Voeg als je allemaal klontjes hebt de kruiden toe
- Kneed met je handen alle deegklontjes tot een samenhangend deeg
- Verdeel het deeg in 8 bolletjes en rol deze bolletjes (tussen vershoudfolie) dun uit
- Verhit een grillpan op het vuur en maak ondertussen de kruidenolie klaar door alle ingrediënten daarvoor te mengen
- Als de grillpan warm is leg je een naan broodje in de pan en besmeer je de bovenkant met de olie en bak je het broodje op laat tot middelhoog vuur
- Keer het broodje om en smeer de andere kant in met olie en bak totdat het broodje goudbruin is (keer de broodjes eventueel af en toe om maar smeer niet vaker in met olie)
- Ga zo door totdat alle broodjes gebakken zijn (als er teveel olie in de pan zit raad ik aan tussendoor de pan even schoon te maken
P.s. ik ben benieuwd of jij de naan gaat maken. Laat je mij dit weten? Vind ik leuk! Je kunt hieronder een reactie achterlaten maar je kunt mij ook taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.
hallo
Ik heb een vraagje , kan het ook gemaakt worden met plantaardige yoghurt.
Groetjes Wilmi
Hoi, Ja dat zou moeten kunnen! Het blijven glutenvrije naan broodjes dus verwacht niet dezelfde structuur als uit de winkel. Maar de soort yoghurt maakt niet uit!
Ik ben super enthousiast over deze naan broodjes!! Ik ben er pas sinds kort achter dat ik niet tegen gluten kan en ik HOU van alle soorten brood. Deze gister gemaakt en ze waren écht lekker die ga ik erin houden. Bedankt voor dit recept! (Ik heb het trouwens met kwark gedaan had niks anders in huis, ging prima!)
Wat een super leuk berichtje, dankjewel! Blij dat ik je kon helpen een lekkere vervanging te vinden!
Wat een leuk recept. Zou je dit ook in de oven kunnen bakken? Of in een tosti ijzer denk je?
Dankjewel! Ik denk dat het in een goed heet tosti ijzer ook moet lukken!
Hallo,
Bij mij vallen ze de hele tijd uit elkaar. Enige idee waar dit door komt en wat ik anders kan doen?
Het zou kunnen dat ze te groot zijn of te droog. Een beetje extra olie kan helpen. Ik zal binnenkort het recept nog een keer nalopen, misschien zie ik nog wat verbeteringen…
Kun je ze invriezen, ik eet als enige in het gezin glutenvrij
Dat kan zeker! De volgende keer een klein beetje nat maken en opwarmen in de oven of in een toaster!
Pingback: Glutenvrije naan – Dehuiscomputer