Glutenvrije speculaas wafels met appel. Dit is een heerlijk ontbijtje maar ook lekker als toetje met pecannoten en speculaaskruimels!
Deze wafels met gebakken appel smaken naar meer!
Glutenvrije speculaas wafels met appel. Heerlijk als ontbijt of als toetje. Geserveerd met gebakken appel, pecannoten en eventueel wat speculaaskruimels en suikerparels. Volledig glutenvrij, lactose vrij en ideaal om te mealpreppen en in te vriezen!
Wafels zijn heerlijk als ontbijt, tussendoortje of juist als uitgebreid dessert. Deze wafels zitten vol met speculaas kruiden en passen daarom perfect bij de koudere maanden! De combinatie van speculaas en appel doet het ook altijd goed en is één van mijn favoriete smaakcombinaties. Daarom konden wafels in deze smaak ook niet achterblijven op mijn blog en moest ik er een recept mee maken.
Je kan de wafels ook zo zoet maken als je zelf wilt en daarom zelf ook kiezen of je ze eet als ontbijt, tussendoortje of als dessert. Serveer ze bij het ontbijt met yoghurt, gebakken appel en wat pecannoten en granola. Maar als toetje kan je extra uitpakken met suikerparels in het beslag en ze serveren met een bolletje ijs, toef slagroom en een verkruimeld speculaasje. Zo kan je met dit recept meerdere kanten op.
Heb je nou zin in wafels maar geen zin in deze? Kijk dan eens naar deze bananenbrood wafels of deze met stukjes chocolade in het beslag!
Ga snel aan de slag en geniet van deze wafels op de manier die jij het lekkerste vindt! Ik weet zeker dat je ervan gaat genieten.
Glutenvrije speculaas wafels met appel
Ingrediënten
- 100 gram glutenvrije havermeel
- 1 ei
- 125 ml amandelmelk
- 1 tl bakpoeder
- 1 el koek en speculaas kruiden
- 1 a 2 el maple syrup
- 50 gram lactosevrije kwark
- Snufje zout
- handje verkruimelde pecannoten, (glutenvrije)speculaas en/of suikerparels optioneel
Instructies
- Verwarm je wafelijzer en vet deze in met wat (kokos)olie.
- Meng alle ingrediënten voor de wafels door elkaar en zorg ervoor dat je geen klontjes in het beslag meer hebt zitten. Spatel als laatste eventueel wat verkruimelde pecannoten, (glutenvrije) speculaas en/of suikerparels door het beslag.
- Zodra je wafelijzer warm is schep je een goede lepel beslag in het wafelijzer en bak je je wafel goudkleurig. De meeste wafels zijn klaar als er bijna geen stoom meer uit je wafelijzer komt. Bij mij duurde dit ongeveer 3 minuten per wafel. Ga zo door totdat al je beslag op is.
- Bak ondertussen een appeltje en serveer deze samen met knapperige pecannoten en wat kwark, ijs of slagroom.
Notities
P.s. ik ben benieuwd wat je van dit recept vindt. Laat je dit mij weten? Dat kan in de reacties hieronder of tag mij op Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik leuk om te zien! Kijk ook hier eens naar al mijn ontbijt recepten.