Hartig frambozen taartje

Hartig frambozen taartje

Klein, glutenvrij hartig taartje frambozen taartje met pompoenpitten en geitenkaas. Deze combinatie zorgt samen voor een smaakexplosie in dit lunchtaartje.

Verrassende smaken in een makkelijk recept.

Bak zelf een kleine en glutenvrij hartig frambozen taartje. Dit taartje is zowel hartig als zoet is en heeft hierdoor veel smeek. De combi van zoete en zure frambozen met de milde smaak van geitenkaas en knapperige pompoempitten zorgen voor een heerlijke lunch. Op smaak gebracht met gedroogde basilicum en een vleugje honing om het taartje helemaal af te maken!

Hartig frambozen taartje

Ik vond het wel weer tijd voor een nieuw lunchtaartje op mijn blog. En met alles wat ik nog in mijn kast had liggen rolde dit recept uit mijn pen. Meteen ben ik aan de slag gegaan en gelukkig werd ik niet teleurgesteld!

De combinatie van geitenkaas en frambozen vind ik zelf echt heel lekker. Ik eet ze vaak samen in een salade of op brood. Daarom leek het mij ook een goed idee in de vorm van een klein taartje. Het taartje zelf is meer gebaseerd op mijn kleine kwarkbroodje. Want als ik eenmaal een goede basis rollen er vanzelf meer variaties uit mijn oven. Om het taartje dan nog helemaal af te maken stopte ik er pompoempitten in. Niet alleen heel lekker door een salade maar geven ook net een lekkere bite in dit recept.

Het taartje is makkelijk te maken en staat zo in de oven. Ik raad wel aan om deze creatie even af te laten koelen voordat je eraan begint… Frambozen zijn uit de oven namelijk echt heel warm!

Veel bakplezier en geniet ervan!

Hartig frambozen taartje

Recipe by lislovescookingCourse: Lunch
Servings

1

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

30

minutes

Springvorm van 12 cm

Ingrediënten

 • 40 gr boekweitmeel

 • 40 gr (lactosevrije)kwark

 • 1 ei

 • 1 tl bakpoeder

 • 20 gr geitenkaas

 • 50 gr (diepvries)frambozen

 • 1 el pompoenpitten

 • 1 tl gedroogde basilicum

 • 1 el honing

Bereidingswijze

 • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed je springvorm met bakpapier of vet deze goed in.
 • Roer de kwark en het ei los samen met de honing en gedroogde kruiden.
 • Meng het meel en het bakpoeder door het beslag totdat je geen klontjes meer hebt.
 • Vertrokkel de geitenkaas en schep de helft van de geitenkaas, pompoempitten en alle frambozen door het beslag en schep je beslag daarna in de springvorm.
 • Verdeel de overige geitenkaas en pompoempitten over je beslag en bak je taartje in 30 minuten gaar.

P.s. ik ben heel benieuwd of jij dit lunchtaartje of een van mijn andere lunchtaartje of mini taartjes gaat maken. Laat je mij dit weten? Vind ik leuk om te horen en te zien! Je kunt hieronder een reactie achterlaten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

2 gedachten over “Hartig frambozen taartje”

 1. Heerlijk taartje! Heb hem 2x zo groot gemaakt met iets meer italiaanse kruiden. Ook een mooie manier om een flinke hoeveelheid japanse wijnbessen (lijken op frambozen) te verwerken. Heb de hele bovenkant er ook mee bedekt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *