Hartig frambozen taartje

Hartig frambozen taartje

Klein, glutenvrij hartig frambozen taartje met pompoenpitten en geitenkaas. Dit is een heel fijn taartje om mee te lunchen!

Verrassende smaken en een makkelijk recept.

Bak zelf een kleine en glutenvrij hartig frambozen taartje. Dit taartje is zowel hartig als zoet is en heeft hierdoor veel smeek. De combi van zoete en zure frambozen met de milde smaak van geitenkaas en knapperige pompoenpitten zorgen voor een heerlijke lunch. Op smaak gebracht met gedroogde basilicum en een vleugje honing om het taartje helemaal af te maken!

Glutenvrij hartig frambozen taartje

Ik vond het wel weer tijd voor een nieuw lunchtaartje op mijn blog. En met alles wat ik nog in mijn kast had liggen rolde dit recept uit mijn pen. Meteen ben ik aan de slag gegaan en gelukkig werd ik niet teleurgesteld!

De combinatie van geitenkaas en frambozen vind ik zelf echt heel lekker. Ik eet ze vaak samen in een salade of op brood. Daarom leek het mij ook een goed idee in de vorm van een klein taartje. Het taartje zelf is meer gebaseerd op mijn kleine kwarkbroodje. Want als ik eenmaal een goede basis rollen er vanzelf meer variaties uit mijn oven. Om het taartje dan nog helemaal af te maken stopte ik er pompoempitten in. Niet alleen heel lekker door een salade maar geven ook net een lekkere bite in dit recept.

Het taartje is makkelijk te maken en staat zo in de oven. Ik raad wel aan om deze creatie even af te laten koelen voordat je eraan begint… Frambozen zijn uit de oven namelijk echt heel warm!

Veel bakplezier en geniet ervan!

Hartig frambozen taartje

Hartig ontbijttaartje

Klein, glutenvrij hartig frambozen taartje met pompoenpitten en geitenkaas. Dit is een heel fijn taartje om mee te lunchen!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Lunch, mini taartje
Porties 1 taartje

Ingrediënten
  

 • 40 gram boekweitmeel/rijstmeel
 • 40 gram (plantaardige)kwark
 • 1 ei
 • 1 tl bakpoeder
 • 50 gram frambozen diepvries
 • 20 gram geitenkaas
 • 1 el pompoenpitten
 • 1 tl gedroogde basilicum
 • 1 el honing

Instructies
 

 • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed je springvorm van 10 a 12 cm met bakpapier of vet deze goed in.
 • Roer de kwark, het ei en de honing los.
 • Meng het meel, kruiden en het bakpoeder door het beslag totdat je geen klontjes meer hebt.
 • Verbrokkel de geitenkaas en schep de helft van de geitenkaas, pompoenpitten en alle frambozen door het beslag en schep je beslag daarna in de springvorm.
 • Verdeel de overige geitenkaas en pompoenpitten over je beslag en bak je taartje in 30 minuten gaar.
 • Geniet ervan!

Notities

Ik koop mijn pompoenpitten bij DeNotenshop. Vooral geroosterd zijn pompoenpitten erg lekker!
Trefwoord frambozen, geitenkaas, glutenvrij, honing, koemelkvrij, lunch, lunch taartje, mini taartje, ontbijt, pompoenpitten

P.s. ik ben heel benieuwd of jij dit lunchtaartje of een van mijn andere lunchtaartje of mini taartjes gaat maken. Laat je mij dit weten? Vind ik leuk om te horen en te zien! Je kunt hieronder een reactie achterlaten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

Bewaar dit recept ook op Pinterest!
Hartig frambozen taartje

2 Comments

 1. Annemarie

  Heerlijk taartje! Heb hem 2x zo groot gemaakt met iets meer italiaanse kruiden. Ook een mooie manier om een flinke hoeveelheid japanse wijnbessen (lijken op frambozen) te verwerken. Heb de hele bovenkant er ook mee bedekt.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*