Rijstbowl met sticky champignons

Rijstbowl met sticky champignons

Vegetarische rijstbowl met gemarineerde sticky champignons. Een gezonde bowl vol groente, smakelijke champignons, sugar snaps en cashewnoten.

Smaakvolle champignons die het vlees heerlijk vervangen.

Gezonde en vegetarische rijstbowl met sticky champignons. Een gezonde bowl vol groente, goed gemarineerde champignons, sugar snaps en cashewnoten. De champignons in dit recept vervangen het vlees in dit gerecht. Cashewnoten zorgen voor een lekkere bite en de sugar snaps zijn een frisse tegenhanger.

Nu ik steeds minder vlees eet ben ik telkens opzoek naar nieuwe vegetarische recepten. Ik vind een vleesvervanger op zijn tijd ook heel erg lekker maar niet altijd nodig. Er zijn zoveel lekkere natuurproducten die vlees kunnen vervangen. Ik vond deze gemarineerde champignons echt een hele lekkere vervanger.

De champignons zijn goed gemarineerd en hebben een plakkerig sausje. Ik gebruikte een champignon mix om zoveel mogelijk structuur in dit gerecht te krijgen. Want ik weet ook best wel dat het eigenlijk een beetje gek klinkt. Sticky champignons die een stukje vlees moeten vervangen…

Maar laat je niet tegenhouden hoor, want met champignons kun je zoveel kanten op. Zelf ben ik gek op risotto met champignons en in dit recept geef ik er weer een veel meer Aziatische draai aan. De champignons pruttelen lekker gaar in een zelfgemaakt sausje en geven echt smaak aan dit recept. Maak het recept helemaal af met wat krokante cashewnoten, zoete sugar snaps en een bowl vol rijst.

Laat je verrassen door deze goed gevulde bowl en geniet ervan!

Rijstbowl met sticky champignons

Recipe by lislovescookingCourse: Dinner, rijst/couscous/quinoa, vegetarisch
Servings

2

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

15

minutes

Ingrediënten

  • (bloemkool)rijst

  • 200 gr sugar snaps

  • 50 gr cashewnoten

  • 1 lente ui

  • 300 gr paddenstoelen mix

  • 4 cm gember

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 el kokosbloem-/bruinesuiker

  • 2 el maïzena

  • 2 el sesam olie

  • 50 ml sojasaus

  • 75 ml water

Bereidingswijze

  • Snijd de topjes van de sugar snaps en verwijder de draden, snijd de lente ui in ringetjes, pers de knoflook uit en hak de gember fijn. Maak de champignons schoon en snijd indien nodig in kleinere stukjes.
  • Bereid de rijst volgens de verpakking. (Als je bloemkoolrijst gebruikt wok die dan in de pan totdat de rijst warm is.)
  • Kook de sugar snaps in ongeveer 7 minuten gaar en giet daarna af.
  • Verhit 1 el sesamolie in een koekenpan en fruit de knoflook en gember. Voeg daarna de champignons toe en roerbak voor een minuut of 2 op middelhoog vuur totdat ze bijna gaar zijn.
  • Als de champignons bijna gaar zijn draai je het vuur laag en voeg je de maïzena toe en roer je dit voorzichtig door de champignons. Voeg daarna de overige sesamolie, suiker, sojasaus en water toe. Laat dit op laag vuur indikken.
  • Rooster ondertussen de cashewnoten goudbruin en laat daarna afkoelen.
  • Wanneer de saus van de champignons iets is ingedikt draai je het vuur uit en serveer je de rijst, met de sugar snaps en de champignons in twee bowls. Garneer met de geroosterde cashewnoten en lente ui.

P.s. ik ben benieuwd wat jij van dit recept vind. Laat je mij dit weten? Vind ik leuk! Je kunt hieronder een reactie achterlaten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. En kijk eens hier naar nog veel meer vegetarische recepten!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*