Zomerse kwarktaart

Zomerse kwarktaart

Fris, zomerse kwarktaart met een glutenvrije havermout bodem, frisse smaak van citroen en vanillle met zomers fruit en chocolade als topping!

Zomers taartje om van te genieten

Kleine, frisse, zomerse kwarktaart met een krokante bodem. Een glutenvrije bodem van havermout, frisse smaak van citroen en kokos met als finishing touch zomers fruit en chocolade als topping! Een heerlijke taart om van te genieten.

Met het mooie zomerse weer dat er nu aankomt ben ik gek op lichte en frisse taartjes. Ik vind citroenijs echt geweldig en eet ik in de zomer graag! Daarom leek het mij leuk om hier weer eens een taartje van te maken. Al eerder heb ik deze taart met citroen en witte chocolade gemaakt en dit kleine kokos citroentaartje. Maar nu ging ik voor een citroen en kokos taartje met zomerfruit.

Zomerse kwarktaart

De taart heeft een krokante bodem van havermout die lekker stevig blijft. Daarop komt een frisse kwarktaart laag van citroen. Om het hele zure van de citroen af te matten combineerde ik dit met geraspte kokos, honing en vanille. Hierdoor wordt de smaak van citroen milder maar nog steeds heel erg aanwezig.

Verder vond ik het leuk om de taart heerlijk te versieren. Ik koos voor allemaal vrolijk kleurtjes en zomerfruit. Het zure van de citroen past perfect bij de zoete aardbeien en blauwe bessen en zure rode bessen. Maar ik denk dat alle bessen goed bij citroen passen dus ga lekker los met jouw favoriete fruit!

Het taartje is makkelijk te maken en zo klaar. Na een paar uurtjes geduld is jouw taart klaar om opgesnoept te worden. De gehele taart is glutenvrij, lactosevrij en plantaardig te maken. Lekker voor iedereen!

Zomerse kwarktaart

Recipe by lislovescookingCourse: taart
Servings

6

servings
Prep time

20

minutes
Cooking time

15

minutes

Springvorm van 18 cm

Ingrediënten

  • Bodem
  • 50 gr (lactosevrije)boter

  • 100 gr (glutenvrije) havermout

  • 50 gr (glutenvrije) havermeel

  • 50 gr green sweet brown of bruine suiker

  • Kwarklaag
  • 300 gr (lactosevrije) kwark

  • 1 citroen

  • 2 el honing*

  • 3 blaadjes gelatine**

  • 1 tl vanille aroma

  • 15 gr geraspte kokos

  • Toppings
  • rood fruit

  • kokos snippers

  • chocolade

    *Gebruik syrup gold of maple syrup om het taartje plantaardig te maken.
    ** Vervang de gelatine voor agar agar voor een vegan taartje.

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een springvorm met bakpapier of vet deze goed in.
  • Meng de ingrediënten voor de bodem tot een kruimelig deeg. Druk dit in de bodem en maak een opstaand randje.
  • Bak de bodem in 15 minuten krokant en laat buiten de oven goed afkoelen.
  • Maak de gelatine klaar volgens de verpakking.
  • Rasp de citroen en pers deze uit. Meng dit met de kwark, honing, kokos en klaargemaakt gelatine en giet dit over de afgekoelde bodem.
  • Laat je kwarklaag voor minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
  • Versier de taart met vers fruit, gebakken kokos en chocolade stukjes.

P.s. ga jij dit recept of een van mijn andere taartjes maken? Laat je mij dit dan weten? Vind ik leuk om te horen en zien. Je kunt hieronder een reactie achterlaten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *