Gevulde chili paprika's

Gevulde chili paprika’s

Goed gevulde paprika’s met chili con carne en quinoa. Een makkelijke en gezonde maaltijd met een heerlijke smaak en een comfortfood tintje!

Paprika’s gevuld met comfortfood

In plaats van chili con carne met paprika is dit een recept voor paprika met chili. Dit zijn goed gevulde paprika’s met quinoa en kaas. Een makkelijke en toch gezonde maaltijd met een heerlijke smaak en alsnog een comfortfood tintje!

Van dit soort maaltijden wordt ik heel blij! Het ziet er leuk en mooi uit, is veel makkelijker te maken dan je denkt en is gezond. Chili sin carne is een makkelijke maaltijd met bonen die je vult en toch in de categorie comfortfood valt. Want comfortfood is lang niet altijd zo ongezond als gedacht wordt.

Nou ben ik niet heel goed in standaard recepten maken. Zo maakte ik eerder al een aubergine chili en nou vul ik paprika’s met chili en quinoa. Maar ik ben gek op zulke combinaties! Je kunt zoveel meer kanten op met standaard recepten.

Je holt voor mijn recept de paprika’s uit, vult ze met het chili en quinoa mengsel en kaas. Daarna doe je de paprika’s tien minuutjes in de oven en klaar is je maaltijd. Ik at er wat chippies bij maar tortillia’s of een lekkere salade doet het ook super!

Het recept is weer lekker makkelijk en glutenvrij te maken en geheel je eigen draai aan te geven. Ga lekker zelf aan de slag en geniet ervan!

Gevulde chili paprika’s

Recipe by lislovescookingCourse: Dinner
Servings

2

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

20

minutes

Ingrediënten

  • 4 paprika’s

  • 150 gr mager runder/vegetarisch gehakt

  • 40 gr quinoa

  • Klein blikje kidney bonen (ca 60 gr)

  • Klein blikje maïs (ca 70 gr)

  • 1 ui

  • 2 teentjes knoflook

  • 2 grote tomaten

  • 1 1/2 el tomatenpuree

  • 50 ml water

  • 1 tl komijn poeder *

  • 1 tl paprika poeder *

  • cayenne poeder naar smaak *

  • 1 tl gedroogde peterselie

  • zout/peper

  • Toppings
  • Geraspte kaas

  • Lente ui

  • Rucola

  • Cherry tomaatjes

  • Chips/tortilla’s

  • Crème fraise

  • Guacomole

    * 2 tl Mexicaanse kruiden mix werkt ook goed

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Kook de quinoa gaar volgens de verpakking.
  • Laat ondertussen de bonen uitlekken en spoel goed af, snijd de tomaat in kleine blokjes en snijd het kroontje van de paprika’s en ontdoe deze van zijn zaadlijsters.
  • Snipper de ui en knoflook en fruit deze in een koekenpan.
  • Rul het gehakt bij de ui en knoflook tot het gaar is en voeg dan de tomaat, bonen, tomatenpuree, water en kruiden toe en laat alles pruttelen totdat al het vocht is opgenomen. Schep de quinoa als laatst door het groente en gehakt mengsel.
  • Verdeel het gehakt in de paprika’s en verdeel ondertussen ook wat kaas over de paprika’s. Als de paprika’s vol zitten top je ze af met kaas en doe je het kroontje weer op de paprika’s. Bak ze 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Serveer met jouw favoriete toppings, dippers en rauwkost. Geniet ervan!

P.s. ik ben benieuwd of jij dit recept of een van mijn andere dinner recepten gaat maken. Laat je mij dit weten? Dit kan door hieronder een reactie achter te laten of mij te taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik super om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *