Na heel wat pogingen is het mij eindelijk gelukt om wafels te bakken… Zo vaak kwamen ze er bij mij half uit, niet uit of werden gewoon niet gaar. Ik werd er helemaal gek van en snapte maar niet wat ik fout deed!
Wat blijkt nou… Ik had iets te weinig geduld. Blijkbaar moet je wachten tot je wafelijzer geen stoom meer geeft. Dan zijn je wafels pas klaar. Nu ik dit weet kan ik niet wachten om te gaan experimenteren met wafels bakken.
Maar voordat ik iets te ver op de zaken vooruit loop is hier het recept van mijn hartige wafels. Het zijn wafels waar Italiaanse kruiden in verwerkt zit. De wafels dienen uitstekend als broodjes. Ze zijn luchtig en erg smaakvol. Lekker met een plakje kaas ertussen en wat groente, of maak een groente sausje en serveer die er bij. De mogelijkheden zijn eindeloos!
Eet smakelijk en varieer er vooral op los!
Hartige wafels
Course: Lunch1
servings5
minutes20
minutesMet deze ingrediënten maak je één lunch van 4 wafels
Ingrediënten
40 gr boekweitmeel/speltmeel
40 gr kwark
40 ml (amandel)melk
1 ei
1 tl bakpoeder
1/2 el Italiaanse kruiden
zout/peper
boter om in te vetten
Bereidingswijze
- Roer de kwark, melk en het ei tot een egaal mengsel
- Meng hier je meel, bakpoeder en kruiden doorheen tot een glad beslag zonder klontjes
- Verwarm je wafelijzer en smelt een klontje boter in het ijzer
- Voeg 1 1/2 a 2 lepels beslag, per wafel, in het wafelijzer en bak ze voor ongeveer 4 a 5 minuten goudbruin en knapperig
- Ga zo door tot het beslag op is
Notities
- Serveer met wat jij maar lekker vind
P.s. Ik ben heel benieuwd wat jij van de wafels vind en waar je ze mee serveert. Laat je mij dit weten in een reactie hieronder of op Facebook of Instagram?