Makkelijke en vegan herfst salade met quinoa en pompoen. Een salade die snel op tafel staat, voedzaam en vullend is!
Een echt recept voor in de herfst
Dit is een makkelijke en vegan herfst salade met geroosterde pompoen en quinoa. Gemaakt amandelen, appel en linzen als extra smaakmakers. Een voedzame en gezonde salade die je aan de herfst doet denken en vol vitamines zit! Makkelijk om te maken en zowel warm, koud als lauwwarm erg lekker!
Deze salade heb ik gemaakt omdat ik als gastblogger bij Lenna Omrani af en toe een glutenvrij en vegan recept mag delen. Dit vind ik echt super leuk om te doen want Lenna heeft een heerlijke blog vol met vegan recepten. Dit keer ging ik aan de slag met een lekkere vegan herfst salade. Ik koos ervoor om die lauwwarm te maken, want dat is beter voor je lichaam.
De smaken in deze salade zijn echte herfst smaken. De pompoen heb ik geroosterd met soja saus waardoor die heerlijk smaakt. Dan is de salade vullend door de quinoa en de bruine linzen. Appel geeft een zoet smaakje en een bite aan deze maaltijd en de amandelen zorgen voor een krokante bite. Als dressing koos ik ervoor om kaneel en maple syrup te gebruiken om nog meer het herfst idee naar boven te brengen.
Zelf vond ik deze salade echt heel lekker. Zowel koud als warm hapt die heerlijk weg. Geroosterde pompoen is zo lekker en past helemaal in dit recept. Ga zelf lekker aan de slag en geniet ervan!
Herfst salade met quinoa en pompoen
Ingrediënten
Dressing
- 2 1/2 el maple syrup
- 1 tl kaneel
- sap 2/3 citroen
Pompoen
- 400 gram pompoen blokjes
- 1 tl paprika poeder
- 1/2 tl komijn poeder
- 1,5 a 2 el tamari/soja saus
Salade
- quinoa voor 2 personen
- 50 gram bruine linzen ongekookt
- 1 appel fris zuur
- 45 gram bruine amandelen
- 50 gram rucola
- zout/peper naar smaak
Instructies
- Begin met het roosteren van de pompoen. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Marineer de pompoen met de soja saus en kruiden en bak voor 30 minuten in de oven, schep af en toe om.
- Wanneer de pompoen in de oven staat kook je de quinoa en linzen gaar volgens de verpakking. Kies ervoor of je de salade warm, koud of lauwwarm gaat eten en laat de quinoa en linzen indien nodig afkoelen.
- Maak de dressing klaar door alle ingrediënten te combineren en goed door te roeren.
- Snijd de appel in kleine stukjes.
- Verdeel de rucola over twee borden en schep hier de quinoa, linzen, appelstukjes, amandelen en geroosterde pompoen overheen. Breng indien nodig op smaak met zout en peper. Schenk de dressing er op het laatste moment overheen.
- Geniet ervan!
P.s. ik ben benieuwd of jij deze salade of een van mijn andere vegetarische maaltijden gaat maken. Laat je mij het weten als je dat doet? Je kunt hieronder een reactie achter laten of tag mij op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik super!