Een kruidige herfst stoofpot die makkelijk te maken is maar heerlijk smaakt door de combinatie van (vega)kip, wortel en champignons geserveerd met gnocchi
Dit stoofpotje is makkelijk te maken en lekker gevuld met (vega)kip, champignons en wortel
Wat dacht je van een kruidige herfst stoofpot die makkelijk te maken is heerlijk smaakt en geserveerd met gnocchi. De wortel en champignons zorgen voor herfst groente en smaken en combineert perfect met kip.
Ik dacht altijd dat een stoofpot maken zoveel werk was, maar deze viel heel erg mee. Dit recept kun je gewoon nog uit je werk/school/stage maken zonder dat je uren in de keuken moet staan. Het is ook bijna geen stoofpot te noemen maar smaakt wel zo!
In deze stoofpot gebruikte ik vega kip, maar gewone kip kan ook heel goed. Met dit recept wil ik laten zien dat je soms de kip kunt vervangen door een vleesvervanger. Dit hoeft natuurlijk niet, maar kan wel. Zelf ben ik ook niet de grootste voorstander van vleesvervangers maar zo nu en dan vind ik het wel lekker. Ik vind het vooral heel leuk om te experimenteren met wat er mogelijk is en wat kan!
Dit keer serveerde ik de stoofpot met gebakken gnocchi. Zelf vind ik gebakken gnocchi zo onwijs lekker! Ook dit is weer zo’n product waar je veel kanten mee op kan. Maar mocht je nou niet van gnocchi houden dan werkt pasta, rijst of frietjes ook heel goed. Alles wat lekker mengt met saus van de stoofpot smaakt lekker!
Ik hoop dat ik jou geinspireerd heb om ook dit lekkere recept te gaan maken!
Herfst stoof met gnocchi
Course: Dinner4
servings30
minutes40
minutesIngrediënten
250 gr gnocchi
- Stoofpot
250 gr champignons
200 gr winterpeen
1 grote ui
2 teentjes knoflook
175 gr (vega)kip
1 bouillon blokje
150 ml water
150 ml (soja/light)kookroom
2 tl gedroogde peterselie
zout/peper
Optioneel: knoflook- en uienpoeder
Bereidingswijze
- Snipper de ui en de knoflook, snijd de champignons en wortel in plakjes, en indien nodig de kip in blokjes
- Verhit wat olie in een pan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook, voeg zodra deze glazig zijn de wortel toe en roerbak deze nog 3 minuten mee
- Voeg de champignons en kip toe en bak totdat deze net gaar is
- Voeg daarna het bouillon, water en kookroom toe en draai het vuur laag
- Doe de deksel op de pan en laat het vocht rustig indikken, dit duurt ongeveer een minuut of 10, als het te snel indikt kun je nog wat extra water toevoegen
- Bak ondertussen de gnocchi krokant in wat olie
- Breng, zodra de stoofpot bijna klaar is, voeg je de kruiden toe zodat die nog even mee kunnen sudderen
Notities
P.s. ik ben benieuwd wat jij van deze stoofpot vind! Laat je mij weten wat je ervan vond als je een van mijn gerechten maakt? Dat vind ik heel erg leuk om te zien! Je kunt hieronder een reactie achterlaten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.
En mocht je nou nog opzoek zijn naar meer dinner inspiratie? Kijk dan eens hier! Hier vind je van alles, van soep tot salades, stoofpotten en pasta’s, vegetarisch tot vlees en vis. Voor iedereen wat!