Italiaanse vegan pasta salade

Italiaanse vegan pasta salade

Makkelijke Italiaanse vegan pasta salade met kikkererwten, olijven en groente die snel klaar, gezond en vullend is. Ideaal voor drukke dagen!

Pasta salades zijn ideale mealprep recepten en zowel lekker als lunch of dinner!

Vandaag deel ik een makkelijk recept voor een Italiaanse vegan pasta salade. De glutenvrije salade is goed gevuld met kikkererwten, tomaat en komkommer, groene olijven en rucola. Op smaak gebracht met een dressing van citroen en mosterd en geserveerd met edelgistvlokken en geroosterde pijnboompitten. Een ideale maaltijd als je snel iets op tafel wilt zetten maar ook wilt dat het gezond en voedzaam is!

Italiaanse vegan pasta salade

De simpelheid van deze pasta maakt de pasta juist heel lekker. Met een paar ingrediënten maak je een super smaakvolle dressing, die in de pasta veel minder aanwezig is dan die ruikt. De kikkererwten zorgen voor de eiwitten, de komkommer en tomaat voor de vitamines en de pijnboompitten, olijven en zongedroogde tomaat voor de Italiaanse smaak.

Ik serveerde de salade met edelgistvlokken en chili flaxes. De edelgistvlokken smaken een beetje als kaas, maar je kunt natuurlijk ook gewoon parmezaanse kaas gebruiken. Serveer er een glas koud water, of witte wijn, bij in en ga er lekker voor zitten. Geniet van deze salade! Laat je niet tegenhouden omdat die zo simpel is, want simpel is vaak het lekkerste!

Italiaanse vegan pasta salade

Italiaanse vegan pasta salade

Makkelijke Italiaanse vegan pasta salade met kikkererwten, olijven en groente die snel klaar, gezond en vullend is. Ideaal voor drukke dagen!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang dinner
Keuken Italiaans
Porties 1 personen

Ingrediënten
  

Salade

  • (glutenvrije) penne voor 2 personen
  • 1 blik kikkererwten
  • 1/2 komkommer
  • 250 gram cherry tomaatjes
  • 5 zongedroogde tomaten
  • 20 groene olijven
  • 30 gram pijnboompitjes
  • 2 handen rucola
  • 10 blaadjes verse basilicum
  • edelgistvlokken/parmezaanse kaas naar smaak

Dressing

  • 1/2 citroen (sap)
  • 1 1/2 el olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • chili flaxes naar smaak
  • zout/peper

Instructies
 

  • Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Spoel de pasta na het koken af met koud water en laat afkoelen.
  • Begin met het maken van de dressing. Pers de knoflook en citroen uit en meng alle ingrediënten goed door elkaar en zet tot gebruik in de koelkast.
  • Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin en laat afkoelen op een keukenpapiertje.
  • Giet de kikkererwten af en laat goed uitlekken. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en snijd daarna in plakjes. Halveer de cherry tomaatjes, snijd de olijven in plakjes, de zongedroogde tomaten in reepjes en hak de basilicum fijn.
  • Meng de pasta met de dressing en schep de gesneden groente en verse rucola door de salade.
  • Serveer met de geroosterde pijnboompitjes, chili flaxes en edelgistvlokken/parmezaanse kaas
Trefwoord edelgistvlokken, kikkererwten, olijven, pasta, salade, vegan, vegetarisch

P.s. ik ben benieuwd of jij deze salade met Italiaans tintje gaat maken. Laat je mij dit weten? Vind ik leuk om te zien en horen! Je kunt hieronder een reactie achterlaten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. En kijk ook eens hier naar meer vegetarische recepten of pasta gerechten!

Vind je dit een leuk recept? Bewaar hem dan op een van je Pinterest borden!

Italiaanse vegan pasta salade

4 Comments

  1. Hoe lang moet de basilicum bakken?

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*