Kickstart ontbijtje

Appel havermoutreep om de dag mee te beginnen 

Deze havermoutrepen zijn toch wel één van mijn favoriete ontbijtjes om de dag mee te beginnen!  

Regelmatig maak ik kleine ontbijttaartjes om in de ochtend mee te ontbijten. Ik kies ervoor om ontbijttaartjes te maken omdat ik het heel erg leuk vind om af te wisselen met mijn ontbijtjes. 

Alleen een ontbijttaartje voor één persoon maken is niet altijd het meest efficiënte om te doen. Daarom heb ik er vandaag voor gekozen om gewoon maar gelijk een hele plaattaart te maken zodat ik er niet één, niet twee, maar drie dagen mee kan ontbijten!  

Dit recept heb ik gemaakt voor de #ikvertrouwophavermout van Quaker Oats en Charlie’s Kitchen. De uitdaging was om mijn ultieme kickstart ontbijt te maken en dan wat anders dan gewoon een schaaltje havermout pap.  Mijn idee was al snel gevormd…. Er moest minimaal appel inzitten. Zonder fruit, en dan voornamelijk appel, start ik mijn ochtend niet optimaal. Verder moest het voedend zijn zodat ik er een paar uur tegen aan kan, het moet lekker zoet zijn en makkelijk te maken.

Met deze insteek in mijn hoofd ben ik aan de slag gegaan en met het resultaat ben ik erg blij!  

Kickstart ontbijtje

Recipe by lislovescookingCourse: Ontbijt
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Ik gebruikte een springvorm van 20 bij 20 cm

Ingrediënten

  • 100 gr havermout

  • 75 ml amandelmelk

  • 2 appels

  • 1 ei

  • 50 gr magere kwark

  • 30 gr rozijnen

  • 20 gr Quaker Granola noten-zaden (of nootjes/havervlokken/cruesli)

  • 1 tl vanille aroma

  • 1 el honing

  • 2 tl kaneel

  • 1 tl bakpoeder

  • Snufje zout

Bereidingswijze

  • Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed je bakvorm met bakpapier
  • Snijd 1 appel in kleine stukjes
  • Doe 25 gr havermout met de andere appel in de keukenmachine en verpulver het samen tot een geheel
  • Meng het appel-havermout mengsel met de overige havermout, het ei, de kwark, de melk en de honing, vanille aroma en kaneel tot een beslag
  • Voeg hier de rozijnen, granola en de helft van de gesneden appel doorheen
  • Verdeel je beslag over de bakvorm en strijk het glad aan de bovenkant
  • Strooi de overige appel over je beslag heen
  • Bak de appelcake voor 35 minuten in de oven
  • Snijd de appelcake in repen en geniet van je ontbijtje!

Notities

  • De repen zijn heel goed in te vriezen maar blijven ook zeker een dag of drie lekker in de koelkast!

P.s. ik vind het heel leuk om jullie creaties en reacties te zien en horen. Als je mij dit wilt vertellen kun je een reactie hieronder achter laten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*