Makkelijke babi ketjap

Makkelijke babi ketjap

Makkelijke babi ketjap met rijst en sperziebonen. Een doordeweekse maaltijd met veel smaak en ook nog eens vegetarisch en makkelijk te maken!

Maaltijd met een Aziatische smaak.

Dit is een recept voor makkelijke babi ketjap. Deze maaltijd staat snel op tafel en zit vol vitamines, proteïne en koolhydraten. Een gezonde maar super smakelijke maaltijd met een Aziatische tintje.

Nou heb ik nog nooit echte babi ketjap op, maar ik kwam het zoveel tegen op Pinterest dat ik nieuwschierig raakte. Het is namelijk een maaltijd die je bij de Chinees kan bestellen maar die helemaal niet moeilijk te maken in. Het hoofdingredient is, hoe kan het ook anders, ketjap. Verder gebruik je ui, knoflook, paprika en serveerde ik er basmati rijst, sperziebonen en atjar tjampoer bij.

Makkelijke babi ketjap

De basmati rijst van Tilda kreeg ik opgestuurd van GreenFoodLab. En ik moet zeggen dat deze rijst erg lekker vind en zelf vaker ga kopen. De rijst is erg geurig van smaak en daarom vind ik hem zo goed samengaan met de kruidige en iets wat zoetige babi ketjap.

Nou zal ik wel geen authentieke Chinees babi gerecht gemaakt hebben, maar lekker is deze maaltijd wel! En mijn variant is ook gemakkelijk vegetarisch te maken met vega runderlapjes of met pulled seitan. Verder is deze maaltijd niet moeilijk en heb je veel ingrediënten denk al in je voorraadkast staan!

Ga zelf lekker aan de slag en geniet van dit recept met veel smaak!

Makkelijke babi ketjap

Makkelijke babi ketjap

Makkelijke babi ketjap met rijst en sperziebonen. Een doordeweekse maaltijd met veel smaak en ook nog eens vegetarisch en makkelijk te maken!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang dinner
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Babi ketjap

  • 175 gram seitan/magere varkenslapjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 50 ml (glutenvrije) ketjap
  • 50 ml water
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1/2 a 1 tl sambal

Bijgerechten

  • basmati rijst voor 2 personen
  • 200 gram sperziebonen
  • atjar tjampoer
  • pinda's
  • lente ui

Instructies
 

  • Snipper de ui en knoflook, snijd de paprika in stukjes en dop de sperziebonen.
  • Verhit wat (wok)olie in en hapjespan en fruit de ui en knoflook. Zodra deze glazig zijn voeg je het (vega)vlees toe en bak je deze goudbruin op hoog vuur.
  • Wanneer het vlees goudbruin is voeg je de paprika stukjes toe en bak je het geheel nog voor twee minuten.
  • Draai het vuur naar middel hoog tot laag en voeg de ketjap, water en kruiden toe. Laat het geheel voor ongeveer 20 minuten pruttelen. Na ongeveer 15 minuten zal je zien dat de saus indikt en verkleurd naar donkerbruin. Breng verder op smaak met wat zout en peper.
  • Kook ondertussen de rijst volgens de verpakkkng en kook de sperziebonen gaar.
  • Serveer de babi ketjap met de rijst, sperziebonen atjar tjampoer.

Notities

Ik gebruikte de pulled seitan van bumi omdat ik die als goede vleesvervanger erbij vond passen.
Trefwoord avondeten, babi ketjap, basmati rijst, dinner, greenfoodlab, ketjap, rijst, samenwerking, seitan, sperziebonen

P.s. ik ben benieuwd of jij dit recept gaat maken. Laat je mij het weten als je dat doet? Vind ik leuk om te zien! Je kunt hieronder een reactie achterlaten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. Ik heb hier nog veel meer rijst maaltijden en vind hier al mijn dinner recepten!

Bewaar dit recept op Pinterest om hem niet te vergeten!
Makkelijke babi ketjap

3 Comments

  1. Pingback: Rijstepap ontbijttaartje • lislovescooking

  2. Pingback: Vegetarische ajam ketjap van seitan - Foxilicious Kidsproof

  3. Pingback: Vegetarische babi ketjap met gouden rijst en boontjes | Healthyfoodie

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*