Rijstepap ontbijttaartje

Rijstepap ontbijttaartje

Klein rijstepap ontbijttaartje met fruit op een glutenvrije havermout bodem! Maak de restjes rijst op een verassend lekkere manier op.

Rijstepap in taart vorm.

Dit is een klein rijstepap ontbijttaartje op een bodem van havermout. Een lekkere en leuke manier om restjes rijst van de vorige dag op te maken. Het taartje smaakt lekker, ziet er leuk uit en kun je op meerdere manieren bereiden. Zo heb je met dit recept meerdere variaties om van te genieten!

Wie heeft er nog nooit teveel rijst gekookt? Ik zo vaak! Bij mijn ouders ging de overige rijst vaak naar de kippen of de hond en zelf neem ik het ook vaak mee als lunch de volgende dag. Maar je kunt natuurlijk ook rijstepap maken van de overige rijst of dit lekkere taartje!

Je kunt dit ontbijttaartje op meerdere manieren maken. Hou je van smeuïg en snel laat de bodem dan ongebakken en kook de rijst met veel melk in. Hou je van wat steviger bak de bodem dan even en kook de rijst wat droger. Verder kun je spelen met kaneel en vanille, cholade of nootjes en allemaal verschillend fruit. Zo heb je altijd een lekkere combinatie waar jij blij van wordt!

De bodem maak je van havermout en dadels. Hierdoor heb je niet zoveel zoetmiddelen nodig in de rijst zelf. Wat kruiden, vanille en honing is al genoeg. En bovenop het taartje kun je lekker losgaan met de toppings! Ik ben fan en ga dit taartje zelf zeker nog vaker maken!

Ben je gek op rijst? Maak dan eens de babi ketjap of de honing kip met rijst of de spicy sushi tofu bowl. Allemaal lekkere recepten waar je perongeluk gewoon wat teveel rijst kan koken. Hoe kleiner de rijstkorrel hoe romiger de rijstepap wordt!

Eet smakelijk en geniet ervan!

Rijstepap ontbijttaartje

Rijstepap ontbijttaartje

Klein rijstepap ontbijttaartje met fruit op een glutenvrije havermout bodem! Maak de restjes rijst op een verassend lekkere manier op.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Rusttijd 3 uur
Gang Ontbijt
Porties 1 taartje

Ingrediënten
  

Bodem

  • 25 gram (glutenvrije)havermout
  • 5 gram geraspte kokos
  • 2 medjoul dadels

Rijstepap

  • 50 gram ongekookte rijst

of

  • 150 gram gekookte rijst
  • 100 ml (amandel/kokos)melk
  • 1/2 tl vanille extract
  • 1 el honing

Toppings

  • vers fruit/gebakken appel
  • granola

Instructies
 

Bodem

  • Bekleed een springvorm van 12 cm met bakpapier. Als je de bodem wilt bakken verwarm dan ook de oven voor op 180 graden.
  • Ontpit de dadels en kneed deze door de havermout en de kokos. Voeg eventueel een tl water toe als je deeg te droog blijft. Druk de bodem goed stevig in de bodem en kies ervoor of je de bodem voor 10 minuten wilt bakken of dat die zacht blijft.

Rijstepap

  • Kook de rijst romig totdat alle melk is opgenomen. Als je rijst ongekookt is duurt dit wat langer.
  • Wel ondertussen de gelatine volgens de verpakking. Zodra de rijst alle vocht heeft opgenomen draai je het vuur van de rijst uit en roer je het blaadje gelatine, de honing en vanille hierdoorheen.
  • Schep de rijst op de bodem en zet voor minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.
  • Maak je taartje helemaal af met een lekkere topping van fruit en granola.

Notities

Als je de bodem bakt wordt het meer een echt taartje, anders lijkt je ontbijtje meer op overnight oats. Hoe droger je de rijst kookt hoe steviger en minder nat je taartje wordt.
Trefwoord appeltaart, fruit, glutenvrij, havermout, kwarktaart, mini taartje, ontbijt, ontbijttaartje, taart

P.s. ik ben benieuwd of jij dit rijstepap taartje ook zo lekker vind! Laat je mij dit weten? Dit kan in de reacties hieronder of tag je mij in jouw creatie op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik echt leuk om te zien!

Bewaar dit recept op Pinterest!
Rijstepap ontbijttaartje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept