Gezonde pasta met champignonsaus, verse spinazie en gepofte tomaatjes. Een smaakvolle en makkelijke maaltijd vol groente en een zelfgemaakte saus!
Spaghetti met een heerlijke saus
Dit is een recept voor een gezonde pasta met zelfgemaakte champignonsaus, verse spinazie en gepofte oven tomaatjes. Een smaakvolle, vegetarische en makkelijke maaltijd vol groente en een zelfgemaakte champignonsaus!
Pasta en spaghetti eet ik graag! Het liefste met een heerlijke, goedgevulde saus zoals deze rode saus. Ik probeer graag verschillende recepten en ideën uit en deze pasta ontstond na een avondje eten bij vrienden.
Bij deze vrienden at ik een pasta met champignonsaus uit een pakje. Niks mis mee maar ik miste net dat beetje flair… De saus smaakte een beetje naar champignonsoep en had verder vrij weinig groente. Ik dacht dat ik hier wel mijn eigen draai aan kon geven en na een paar pogingen had ik deze saus ontwikkeld!
De saus maakte ik van bouillon, amandelmelk en wat knoflook en ui. Maïzena zorgt ervoor dat de saus indikt en de spinazie zorgt juist weer voor wat extra vocht. Er zitten vrij veel champignons in deze pasta dus ik wou er ook een frisse tegenhanger bij hebben. Ik koos ervoor om tomaatjes te poffen in de oven. De tomaatjes worden zo versterkt in hun smaak en passen goed bij de spinazie en de champignons.
Zelf serveer ik er graag een paar extra blaadjes basilicum bij en Parmezaanse kaas. Deze twee ingrediënten maken de pasta helemaal af. Er zitten dan misschien wel wat ingrediënten in maar de pasta is absoluut niet moeilijk om te maken. Een makkelijk te maken en smaakvolle pasta is waar ik graag voor kies!
Pasta met champignonsaus en spinazie
Course: Dinner2
servings10
minutes20
minutesIngrediënten
spaghetti
250 gr kastagne champignons
100 gr verse spinazie
5 zongedroogde tomaten in olie
1 ui
2 teentje knoflook
200 ml halfvolle melk
1 blokje groente bouillon
150 ml water
1 a 1 1/2 el maïzena
1 tl paprika poeder
zout/peper/chiliflaxes
verse basilicum
- Gepofte tomaatjes
250 gr cherry tomaatjes
1 el olijfolie
zout/peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Snipper de ui en knoflook
- Snijd de champignons in plakjes en de zongedroogde tomaten in kleine stukjes
- Kook de spaghetti volgens de verpakking gaar
- Plaat de tomaten in een ovenbestendig bakje en mix deze goed met de olijfolie en zout en peper
- Pof de tomaatjes voor 10 minuten in de oven
- Verhit een el olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook
- Voeg de champignons toe en roerbak deze voor 3 minuten of totdat ze bijna gaar zijn
- Voeg de kruiden en zongedroogde tomaten toe en roerbak deze voor 1 minuut mee
- Voeg de melk, 100 ml water en het bouillonblokje toe en laat dit alles 1 minuut doorkoken
- Zodra het kookt los je de de maïzena op in het laatste beetje water en voeg je dit toe en laat je de saus op laag vuur indikken
- Als de saus bijna is ingedikt roer je de spinazie erdoor heen en laat je de spinazie slinken in de pan
- Breng eventueel op smaak met de peper, zout en chili flaxes
- Serveer met de spaghetti, verse basilicum, gepofte tomaatjes en Parmezaanse kaas
P.s. ik ben benieuwd wat jij van deze pasta of een van mijn andere dinner recepten of pasta recepten vind. Laat je mij je creatie zien door mij te taggen op Facebook of Instagram of gebruik de #lislovescooking. Vind ik leuk om te zien!