Peanutbutter banana tartelettes

Peanutbutter banana tartelettes

Ontbijt met peanutbutter banana tartelettes gevuld met kokosyoghurt, vers fruit en granola. Een bananenbrood ontbijtje op een hele nieuwe manier!

Glutenvrije ontbijttaartjes met de smaak van banaan en pindakaas.

Ontbijt lekker met peanutbutter banana tartelettes die je vuld met kokosyoghurt, vers fruit en granola. Een bananenbrood ontbijtje op een hele andere manier die je gewend bent! Ontbijten met een taartje en met de smaak van bananenbrood en pindakaas.

Ik ben gek op bananenbroden en heb dan ook al meerdere recepten op mijn blog staan. Ontbijten met taart vind ik ook een van de lekkerste dingen dus ik dacht waarom combineer ik deze niet samen? Dan krijg je een ontbijttaartje met de smaak en structuur van bananenbrood, terwijl het geen bananenbrood is!

Peanutbutter banana tartelettes

Ik wou wel een iets ander ontbijttaartje maken dan ik normaal maak. Want een bananenbrood heeft meestal de vorm van een cake en een ontbijttaartje is rond met een diameter van 12 cm. Daarom koos ik er dit voor om twee kleine tartelettes te maken die je naar smaak kunt vullen!

De bodem heeft de smaak van bananenbrood en pindakaas. Maar ik voegde ook nog wat granola toe. Hierdoor heeft de bodem nog weel een lekkere krokante bite en extra smaak. Ik koos ervoor om glutenvrije chocolade granola te gebruiken omdat ik dat super vind combineren met pindakaas en banaan.

Daarna vulde ik de tartelettes met kokosyoghurt, vers fruit en extra granola. Een plaatje om te zien en heerlijk om te eten!

Peanutbutter banana tartelettes

Recipe by lislovescookingCourse: Ontbijt
Servings

2

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

20

minutes

Ingrediënten

 • Tartelettes
 • 40 gr chocolade granola*

 • 20 gr cashewnotenmeel of amandelmeel

 • 1 rijpe banaan

 • 1 el pindakaas

 • Vulling
 • Kokosyoghurt

 • Vers fruit

 • Chocolade granola

  *Ik gebruikte deze cacao boekweit granola

Bereidingswijze

 • Verwarm de oven op 180 graden en vet de tartelettes vormpjes een beetje in
 • Pureer de banaan, maal heel kort de granola iets fijner en voeg dan de overige ingrediënten voor de tartelettes toe
 • Meng alles goed door elkaar tot een plakkerig deeg.
 • Schep het deeg in de vormpjes en verdeel met een silicone spatel, of natte lepel, het beslag over het vormpje en de randjes
 • Bak de bodems in 20 minuten gaar
 • Haal de tartelettes uit de oven en ook meteen uit het vormpje, laat volledig afkoelen voordat je ze vult met jouw favoriete vulling

Notities

 • De tartelettes worden niet heel hard en hebben de structuur van bananenbrood. Vul ze op het moment van eten en bewaar de afgekoelde tartelettes, voor het vullen, in een goed afsluitbare trommel

P.s. ga jij dit ontbijtje of een van mijn andere ontbijtjes of granola’s maken? Laat je mij dit dan weten? Vind ik super leuk om te zien! Je kunt mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

*Ik gebruikte de cacao boekweit granola van OotGranola. Ik ben hier ambassadeur van maar vind de granola ook gewoon super lekker. De granola is krokant, heeft veel smaak, is glutenvrij en met minder suiker!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *