Peanutbutter banana tartelettes

Peanutbutter banana tartelettes

Ontbijt met peanutbutter banana tartelettes gevuld met yoghurt, vers fruit en granola. Een bananenbrood ontbijtje op een hele nieuwe manier!

Glutenvrije ontbijttaartjes met de smaak van banaan en pindakaas.

Ontbijt lekker met peanutbutter banana tartelettes die je vuld met kokosyoghurt, vers fruit en granola. Een bananenbrood ontbijtje op een hele andere manier die je gewend bent! Ontbijten met een taartje en met de smaak van bananenbrood en pindakaas.

Ik ben gek op bananenbroden en heb dan ook al meerdere recepten op mijn blog staan. Ontbijten met taart vind ik ook een van de lekkerste dingen dus ik dacht waarom combineer ik deze niet samen? Dan krijg je een ontbijttaartje met de smaak en structuur van bananenbrood, terwijl het geen bananenbrood is!

Peanutbutter banana tartelettes

Ik wou wel een iets ander ontbijttaartje maken dan ik normaal maak. Want een bananenbrood heeft meestal de vorm van een cake en een ontbijttaartje is rond met een diameter van 12 cm. Daarom koos ik er dit voor om twee kleine tartelettes te maken die je naar smaak kunt vullen!

De bodem heeft de smaak van bananenbrood en pindakaas. Maar ik voegde ook nog wat granola toe. Hierdoor heeft de bodem een lekkere krokante bite en extra smaak. Ik koos ervoor om glutenvrije chocolade of noten granola te gebruiken omdat ik dat super vind combineren met pindakaas en banaan.

Als laatste vulde ik de tartelettes met kokosyoghurt, vers fruit en extra granola. Een plaatje om te zien en heerlijk om te eten! Ik kan niks anders zeggen dan: Eet smakelijk!

Peanutbutter banana tartelettes

Peanutbutter banana tartelettes

Ontbijt met peanutbutter banana tartelettes gevuld met yoghurt, vers fruit en granola. Een bananenbrood ontbijtje op een hele nieuwe manier!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang brunch, Ontbijt
Porties 2 tartelettes

Ingrediënten
  

Bodem

 • 40 gram (glutenvrije)granola
 • 20 gram amandelmeel/tijgernotenmeel
 • 1 el pindakaas
 • 2/3 banaan

Vulling

 • (kokos)yoghurt
 • vers fruit
 • granola
 • chocolade extraatje

Instructies
 

 • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet twee tartelette vormpjes heel goed in.
 • Prak de banaan fijn en schep hier de granola en het meel doorheen.
 • Verdeel je beslag over de twee vormpjes en zorg ervoor dat je een opstaand randje krijgt.
 • Bak de tartelettes in 17 a 20 minuten krokant in de voorverwarmde oven.
 • Haal ze na het bakken meteen uit de vorm en laat afkoelen.
 • Op het moment van eten vul je ze met jouw favoriete yoghurt, vers fruit en andere toppings.
 • Geniet ervan!

Notities

*Ik gebruikte de granola van OotGranola. Ik ben hier ambassadeur van maar vind de granola ook gewoon super lekker. De granola is krokant, heeft veel smaak, is glutenvrij en met minder suiker!
Trefwoord aardbeien, amandelmeel, brunch, fruit, glutenvrij, granola, kokosyoghurt, lactose vrij, ontbijt, ontbijttaartje, oot granola, tartelettes, tijgernotenmeel

P.s. ga jij dit ontbijtje of een van mijn andere ontbijtjes of granola’s maken? Laat je mij dit dan weten? Vind ik super leuk om te zien! Je kunt mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

Bewaar dit recept op Pinterest!
Peanutbutter banana tartelettes

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
*