Glutenvrije cake met een peren en rozijnen vulling en een kokos-havermout crumble bovenop
Gezonde perencrumble voor ontbijt
Een taart als ontbijt… Wie wilt dat nou niet?
Ik had zin om een taart te bakken. Alleen een hele taart krijg ik in mijn eentje niet op. Nu kan ik weer een mini taartje bakken, maar soms wil ik gewoon is zo’n mooie grote taart bakken!
Dat is waarom ik een taart bakte die niet alleen lekker is, altijd kan, maar ook heerlijk is als ontbijt. Dit is een taart die je voor alle tijden en momenten van de dag kan bakken.
Naar mijn idee is appeltaart de lekkerste taart maar soms moet je een beetje variëren… Nu zijn peren ook erg lekker en daar kon ik wel een paar receptjes mee bedenken. Naar mijn idee is de combinatie van peren, rozijnen, kaneel, honing en kokos erg lekker. Het hele huis rook naar de lekkere geuren van de taart.
Stiekem is dit misschien wel een echte herfst/wintertaart door de specerijen… Maar ik raad hem je in de zomer ook niet af!
De taart is heel makkelijk te maken, goed in te vriezen en gewoon heel lekker!
Peren crumble taart
Course: Ontbijt, Tussendoortje4
servings30
minutes40
minutesVoor een taart met een diameter van 18 cm
Ingrediënten
- Taart
75 gr boekweitmeel/speltmeel
100 gr mager kwark
20 gr rozijnen
1 tl bakpoeder
1 ei
1 tl vanille extract
2 tl stoofpeertjes kruiden of koek & speculaas kruiden
snufje zout
1/2 peer
- Vulling
1 1/2 peer
1 tl stoofpeertjes kruiden of kaneel
- Crumble
40 gr havermout
20 gr kokosrasp
1 el honing
1/2 el kokosolie
2 el water
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Bekleed een springvorm met bakpapier
- Schil 1 peer (ik liet één peer ongeschild) en snijd de peer in stukjes
- Meng de halve peer met alle ingrediënten voor de bodem en beleg hiermee de je springvorm
- Snijd de andere peer in stukjes en meng de 1 1/2 peer met het kaneel
- Drapeer dit over het mengsel van de bodem
- De crumble maak je door alles te mengen, er ontstaat een korrelig mengsel. Mocht je nou een hele erge zoetekauw zijn voeg dan nu nog wat suiker toe
- Stort de crumble op de peren laag
- Bak de taart voor 35 minuten in de oven en laat daarna nog 15 minuten afkoelen in de oven
Notities
- Je kunt de taart ook goed invriezen, maar kijk bij het ontdooien uit dat het een tijdje duurt voordat die ontdooit is en dat de crumble er los op ligt (Niet te hard mee schudden).
P.s. Ga je dit taartje maken, en vind je dit leuk om mij dit te laten weten, wordt ik daar erg gelukkig van. Je kunt mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.
Vanmorgen heb ik dit taartje gemaakt en ik vind het echt heerlijk! Gaat zeker vaker gemaakt worden!
Super leuk om te horen, dankjewel!