Start je dag positief met een lekker plantaardig ontbijttaartje! Gemaakt met een glutenvrije granola bodem en vol van frisse fruit smaken.
Een taartje waar je bij van wordt!
De dag starten met een positief ontbijttaartje! Hoe fijn klinkt dat? Glutenvrije granola als bodem, plantaardige kwark en fruit als vulling en dan vers fruit en knapperige granola als topping. Een echt taartje om van te genieten! En dit taartje is helemaal vegan te maken!
Het zijn gekke tijden nu met die corona. Dan probeer ik zo positief mogelijk te blijven, maar dat lukt helaas niet altijd. Is natuurlijk ook niet zo gek alleen wel belangrijk! Want als we allemaal chagrijnig gaan lopen doen wordt het toch niet beter.
Om positief te worden en blijven kreeg ik van TheGreenFoodLab en van De Hippe vegetariër een heel leuk pakket! Een krat vol lekkere producten om zelf mee aan de slag te gaan. En bij dit pakket kwam een heel leuk receptenboekje! Deze kun jij ook downloaden. In het receptenboek staan allemaal vegetarische gerechten. Van comfortfood tot ontbijt en van zoet tot hartig. Je vind het er allemaal! Hier is het hartige receptenboekje en hier het zoete receptenboekje.
Dit taartje maakte ik door twee recepten te combineren. Ik maakte een heerlijk minj ontbijttaartje van de granola-ontbijttaart en de volkeren muffins met kiwi. Gebruik je favoriete glutenvrije granola als bodem, roer je favoriete tropische fruit door de kwark en zet alles in de koelkast. Volledig plantaardig te maken door de agar agar en maple syrup.
Ga zelf aan de slag en geniet!
Dus laat je niet tegenhouden door corona of moeilijke situaties. Steek de handen uit de mouwen en maak een feestje! Of tenminste… maak een feestje van je eten! Hang zelf de slingers op en zet allemaal lekkers op tafel voor jezelf (en je huisgenoten).
Ik ga zeker vaker koken uit het kookboek van TheGreenFoodLab en de hippe vegetariër en hopelijk jullie ook! Zelf lijkt de pasta en risotto mij ook heerlijk net als de fudge of juist de volkoren muffins.
Heel veel bakplezier en geniet ervan!
Positief ontbijttaartje
Ingrediënten
Bodem
- 35 gram glutenvrije granola
- 1 tl kokosolie
- 1 tl maple syrup
Vulling
- 125 gram plantaardige kwark
- 75 gram tropisch fruit
- 1 tl maple syrup optioneel
- 2 gram agar agar
Toppings
- vers fruit
- granola
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een springvorm van 10 a 12 cm met bakpapier.
- Smelt de kokosolie en roer dit met de maple syrup door je granola. Druk dit goed aan in je springvormpje en bak voor 8 minuten krokant in de oven. Laat goed afkoelen voordat je verder gaat.
- Kies of je twee lagen wilt of een gemengde fruit en kwark laag. Maar bereid de agar agar of gelatine volgens de verpakking. En roer dit door de fruit en kwark. Schenk dit op de granola bodem en zet voor minimaal drie uur in de koelkast. (Als je twee lagen wilt laat laag één dan eerst opstijven voordat je verder gaat)
- Als je taartje is opgesteven kan je hem versieren met jouw favoriete toppings en hier heerlijk van genieten!
P.s. laat je het mij weten als je dit taartje of een van de recepten maakt? Vind ik leuk om te zien! Je kunt hieronder een reactie achterlaten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. En hier vind je nog veel meer mini taartjes.