Start je dag goed met deze frisse en vullende sinaasappel oats. Een makkelijk en lekker ontbijtje die zowel warm als koud heerlijk is!
Havermout blijft een top ontbijt.
Start je dag lekker en goed met dit frisse en vullende sinaasappel oats ontbijt! Een makkelijke en voedzame start van je dat die zowel warm als koud erg lekker is. Het frisse van de sinaasappel past heerlijk in de romige havermout pap. Serveer er wat extra vers fruit en granola bij en jouw ontbijtje is klaar.
Ik start de dag heel vaak met havermout. Zowel warm als koud vind ik havermout lekker. Het leuke aan havermout vind ik dat je er lekker mee kan variëren en vaak kan wisselen met smaakjes. Dit keer ging ik voor een sinaasappel smaak omdat ik een zak sinaasappels had gekocht die op moesten.
Het ontbijtje is super simpel en bijna geen recept te noemen, maar om jullie lekker veel inspiratie te geven doe ik het toch! Je perst één sinaasappel uit en mengt het sap met de amandelmelk. Daarna snijd je een andere sinaasappel in stukjes als garnering. Vervolgens roer je de havermout en kaneel door het sap en brengt de havermout aan de kook.
Zodra je havermoutje de gewenste dikte heeft draai je het vuur uit en schep je de havermout in een bakje. Garneer met jouw favoriete verse fruit en wat granola en klaar is je ontbijt. Lekker, voedzaam en vullend. Zowel glutenvrij als lactose vrij en vegan te maken!
Geniet van je ontbijtje!
Sinaasappel oats
Ingrediënten
- 30 a 40 gram (glutenvrije)havermout
- 2 sinaasappels
- 150 ml (amandel)melk
- 1 tl kaneel/koek&speculaaskruiden
- 1 tl maple syrup optioneel
Topppins
- vers fruit
- granola
Instructies
- Pers 1 sinaasappel uit en snijd de andere sinaasappel in stukjes.
- Meng de havermout met de sinaasappelsap, kaneel en de melk en breng zachtjes aan de kook.
- Kook de havermout net zo lang tot de gewenste dikte. Voeg eventueel wat extra melk toe als de havermoutpap te dik wordt.
- Schep in een bakje en garneer met jouw favoriete toppings.
Notities
P.s. ik ben benieuwd wat jij van deze smaak havermoutpap vindt. Laat je dat aan mij weten? Dit kan via de reacties hieronder of tag mij via Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik super om te zien! En hier vind je nog veel meer havermout ontbijtjes.
Gisteravond het gerechtje gemaakt (omdat het s,morgens rap moet gaan..anders word ik misselijk) , vanmorgen efkes opgewarmd en afgewerkt. K’heb er wel nogeen geplet banaantje in gedaan
Fijne dag xxx
Dat klinkt echt top!