Stoofpeertjes waterijsje

Waterijsjes die smaken naar stoofpeertjes

Het klinkt misschien als een rare combi, stoofpeertjes en ijs… Zelfs ik heb even getwijfeld of ik dit wel moest maken. Maar het resultaat was heerlijk!

Ik ben niet de enige die deze ijsjes geproefd heeft. Mijn vriend vond ze naar jagermeister smaken… Na mijn vraag of dat positief was zei die dat dit heel goed smaakt!

Nu blijf ik ze gewoon naar stoofpeertjes smaken en dat vind ik helemaal top! Het frisse van de peer in combinatie met de kruidige smaak van oa kaneel.

Stoofpeertjes waterijsje

Recipe by lislovescookingCourse: Toetje, Ijs
Servings

4

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

5

hours 

4 ijsvormpjes

Ingrediënten

  • 4 peren

  • 1 tl stoofpeertjes kruiden *

  • 50 ml water

  • Optioneel: 1 tl kokosbloemsuiker

    *Geen stoofpeertes kruiden? Gebruik dan 1/2 tl kaneel, 1/2 tl kokosbloemsuiker en een snufje gember en anijs

Bereidingswijze

  • Schil de peren en ontdoe ze van hun klokkenhuis
  • Pureer de peertjes fijn
  • Schenk het water en de kruiden erbij en roer alles goed door elkaar
  • Proef of je ijsbeslag zoet genoeg is en voeg anders wat kokosbloemsuiker toe (hoe rijper je peren hoe zoeter het beslag zal zijn)
  • Giet het ijsbeslag in de vormpjes en zet in de vriezer om te bevriezen

Notities

  • Bij mij duurde het bevriezen ongeveer 4 uur maar het ligt er een beetje aan hoe hoog je vriezer staat

P.s. ga jij deze ijsjes maken? Laat je mij dan het resultaat zien ? Vind ik erg leuk! Dit kan op Facebook en Instagram door mij te taggen of gebruik #lislovescooking.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*