Verstopte groente en fruit ontbijttaartjes

Verstopte groente en fruit ontbijttaartjes

Twee kleine, glutenvrije ontbijttaartjes waar verstopte groente en fruit in zitten! Lekker zoet, gezond en voedzaam ontbijten met taart!

Ontbijten met een appel en wortel taartje

Twee kleine, glutenvrije ontbijttaartjes waar verstopte groente en fruit in zitten. Het klinkt misschien wat appart maar het is zeker een aanrader! De taartjes zijn lekker natuurlijk zoet, gezond en voedzaam en dat allemaal in een taartje…

Afwisselen met verschillende ontbijt(taartjes) is toch super leuk! Nu het bijna Pasen is gaan bij mij de paasrecepten kriebelen. Ik denk alleen maar aan worteltjes, scones en chocolade…  

Totaal niet erg! Het levert alleen maar leuke nieuwe receptjes op en het activeert mijn brein om creatief te denken. Nu heb ik al drie andere recepten met wortel in de hoofdrol. Dat is zijn twee lunch taartjes, het worteltaartje en het hartig worteltaartje, en een carrotcake baked oats.

Ik geef het ook gewoon meteen toe… Wortel uit de oven in een baksel vind ik gewoon heel erg lekker! Laatst had ik dan ook een stuk echte worteltaart. Je weet wel zo’n taart met mega veel suiker, frosting en rozijnen en nootjes. Dit was echt heel lekker maar niet echt een aanrader voor elke dag. Vandaar dat ik opnieuw ben gaan experimenteren met wortel en daar rolde dit recept uit.

Op een dag zal ik een echte carrotcake met jullie delen. Zo een met suiker, creamcheese en gewoon onwijs zondig lekker. Voor nu moeten jullie het nog even doen met dit ontbijt receptje 😉

Verstopte groente en fruit ontbijttaartjes

Beleg de taartjes met wat jij lekker vind. De taartjes zijn zoet van zichzelf maar zien er nog niet zo leuk uit. Ik vind dat het oog ook wat moet hebben en besloot daarom de taartjes te pimpen. Op de ene deed ik wat kokosyoghurt met gedroogde appelstukjes, cacao nibs en vers fruit.

Verstopte groente en fruit ontbijttaartjes

Het andere taartje bedekte ik met vers fruit, gehakte nootjes en een icing van icing poedersuiker met wat water! Ziet er heel leuk uit en zo kun je het taartje ook serveren bij de koffie…

Maar je kunt het taartje ook gewoon kaal eten, net zo lekker en ook wel heel makkelijk. Het recept is glutenvrij, suikervrij en lactose vrij en nog steeds vol smaak! Makkelijk te maken en ontbijt voor twee dagen in één keer bakken!

Apple carrot taartjes

Recipe by lislovescookingCourse: Mini taartje
Servings

2

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

30

minutes

Recept voor 2 taartjes van 12 cm

Ingrediënten

  • 60 gr boekweitmeel/speltmeel

  • 2 wortels

  • 1 appel

  • 1 ei

  • 2 el (lactosevrije)kwark

  • 1 el honing

  • 2 el rozijnen

  • 1 el koek en speculaaskruiden

  • 1 tl bakpoeder

  • 1 tl baking soda

  • 1 a tl amandel of vanille aroma

  • Optioneel: 2 el gehakte nootjes

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de de vormpjes in of bekleed ze met bakpapier
  • Schil de wortel, was de appel en rasp ze beide met een grove rasp
  • Meng alle ingrediënten goed door elkaar en proef of je beslag zoet genoeg is, voeg anders wat honing toe, roer op het laatste de baking soda door het beslag
  • Verdeel het beslag over de twee vormpjes en bak deze in de oven voor 30 minuten. Laat de taartjes even afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt.*

Notities

  • *De taartjes zullen altijd heel smeuïg blijven door de hoeveelheid appel en wortel in het beslag. Mocht je nu een steviger taartje willen voeg dan 20 tot 40 gram meel extra toe. 
  • Het taartje is ook goed in te vriezen. Haal een avond voor gebruik uit de vriezer en laat buiten de koelkast ontdooien.

P.s. Laat je mij het weten als je dit taartje of een van mijn andere mini taartjes gemaakt hebt? Ik vind het super leuk om jou creatie te zien! Je kunt hieronder een reactie achter laten maar mij het ook laten weten op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

2 Comments

  1. Pingback: Carrotcake baked oats • lislovescooking creatieve en glutenvrij recepten

  2. Pingback: Zoete worteltjes • lislovescooking creatieve en glutenvrij recepten

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*