Smullen doe je van dit glutenvrije wortel bananenbrood taartje! Een heerlijk klein taartje dat kan voor het ontbijt of als tussendoortje.
Taart in mini vorm kan altijd!
Maak dit kleine wortel bananenbrood taartje en je kunt gezond genieten taart. Het taartje is gluten- en lactose vrij, suikervrij maar met heel veel smaak. Een ideaal ontbijtje of vullend tussendoortje.
Kleine taartjes zijn ideaal! Ik heb hier al een hele pagina vol met kleine taartjes, maar ik ga gewoon door. Dit keer is het weer een nieuwe variant met wortel. Wortel is een groente die je zo makkelijk in gebak kan verstoppen terwijl je niet het idee hebt dat je wortel eet. Hierom stop ik het zo vaak mogelijk in allemaal recepten.
Verder zit er in dit taartje banaan. Eigenlijk is het daarom een bananenbrood, waar je nooit genoeg variaties van kunt hebben, maar ook weer een worteltaartje. Twee top ingrediënten vormen daarom de hoofdrol in dit taartje.
Je kan er één taartje van 12 cm van maken of twee van 10 cm. Lekker met wat lactose vrije kwark, vers fruit en wat nootjes. Dit recept is weer lekker makkelijk te maken, snel klaar en goed in te vriezen. Ideaal voor de mealprep in het weekend. Even de keuken in en je hebt heel veel lekkers voor door de weeks!
Het recept staat hieronder voor jullie uitgewerkt zodat jullie ook lekker zelf aan de bak kunnen gaan. Heel veel bakplezier en eetze alvast!
Wortel bananenbrood taartje
Ingrediënten
- 60 gram (glutenvrij)havermeel/boekweitmeel
- 1 banaan rijp
- 150 gram wortel
- 15 gram kokosrasp
- 20 a 30 gram pecannoten
- 2 el rozijnen
- 1 ei
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl koek & speculaaskruiden
- snufje zout
- 1 el maple syrup optioneel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed één springvorm van 12 cm of 2 springvormen van 10 cm met bakpapier of vet deze goed in.
- Rasp de wortel, prak de banaan fijn en verbrokkel de pecannoten.
- Roer het ei door het meel, kokosrasp, bakpoeder, kruiden, de geprakte banaan en geraspte wortel tot een beslag zonder meel klontjes.
- Schep de rozijnen en 2/3 van de pecannoten door het beslag.
- Verdeel je beslag over de vormpjes en garneer met de overige pecannoten.
- Bak je taartjes in 35 a 40 minuten af in de voorverwarmde oven.
- Laat even afkoelen voordat je ze uit de springvorm haalt.
- Garneer met yoghurt, fruit en jouw favoriete nootjes. Geniet ervan!
Notities
P.s. ga jij dit taartje of een van mijn andere ontbijttaartjes of tussendoortjes maken, laat je mij dit dan weten? Vind ik super om te horen of zien. Je kunt hieronder een reactie achterlaten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.
Ik wil dit taartje gaan maken maar is het ook mogelijk dit een dag van te voren te maken?
Hoi Odette, dat kan zeker! Je kunt hem op een koele plek bewaren of gewoon op het aanrecht in een afgesloten bakje of in aluminium folie!
Is dit taartje voor één persoon of meerdere?
Ik ontbijt er meestal 1 a 2 keer mee, ligt eraan hoeveel honger ik heb!
Pingback: Top 10 glutenvrije herfst ontbijtjes • Lislovescooking