Glutenvrij yoghurt swirl ontbtijtaartje om de dag mee te starten. Een voedzame start die er ook nog leuk uitziet en makkelijk te maken is!
Van dit klein taartje wordt je toch vrolijk!?
Start je dag met een glutenvrij yoghurt swirl ontbijttaartje. Dit vrolijke taartje zorgt voor een glimlach bij het ontbijt! Gluten- en lactose vrij te maken en een stuk makkelijker gemaakt dan gedacht.
Ik ben gek op ontbijten met taart zoals ik menig keer heb gezegd. En daarom blijf ik maar variaties bedenken zodat het niet gaat verdelen. Dit keer heb ik een taartje gemaakt met jam in de hoofdrol. Meestal heb ik wel een pot jam in huis voor op de boterham of door de yoghurt. Toen ik de jam door de yoghurt heen roerde als toetje kreeg ik deze briljante ingeving voor dit taartje.
Wat je doet is eigenlijk heel simpel. Maak de voedzame bodem van glutenvrije haverzemelen of havermout en dadel. Maak gelatine klaar roer deze met de jam door de yoghurt heen. Verdeel deze dan over de bodem, taartje even in de koelkast en daarna is het genieten geblazen.
Om het taartje nou ook nog een beetje een leuk uiterlijk te geven maakte ik een swirl. Dit doe je heel simpel. Verdeel de yoghurt over twee bakjes en roer pas daarna de jam door één deel van de yogurt. Lepel dan een lepel van het witte beslag en daarna een lepel van het roze beslag op de bodem. Ga zo één-voor-één door totdat al je yoghurt op is en je hebt je leuke swirl. Hier vind je nog een andere leuke swirl ontbijttaart!
Ontbijten met taart is zo lekker dat ik hoop dat jij dit taartje snel probeert en er net zo van geniet als ik!
Yoghurt swirl ontbijttaartje
Ingrediënten
Bodem
- 25 gram (glutenvrije) havermout/haverzemelen
- 1 medjoul dadel
- 5 gram kokossnippers
- 10 gram gemengde noten
- 1 tl kaneel
- 1 tl citroen sap
Vulling
- 200 gram lactose vrije yoghurt
- 2 blaadjes gelatine
- 1 el jam
- 1 tl citroen sap
- 1 tl honing optioneel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een springvorm van 10 a 12 cm met bakpapier.
- Ontpit de dadel en hak de nootjes fijn. Kneed de dadel met de overige ingrediënten voor de bodem met je handen door elkaar tot een plakkend deeg. Is je deeg te droog voeg dan nog wat water toe.
- Doe het deeg in de springvorm en druk het deeg goed aan. Bak je bodem voor 10 minuten en laat daarna goed afkoelen voordat je verder gaat.
- Bereid de gelatine volgens de verpakking.
- Verdeel de yoghurt over twee kommetjes en voeg aan één kommetje de jam en citroensap toe. Voeg optioneel aan het kommetje met alleen de yoghurt de honing toe.
- Verdeel de gelatine over de twee kommetjes en roer goed door. Schep steeds lepel voor lepel een deel van de yoghurt over de bodem. Doe dit per kleur omstebeurt om een mooie swirl te krijgen.
- Zet je taartje voor minimaal 3 uur in de koelkast om goed op te stijven.
- Garneer jouw taartje met je favoriete toppings en geniet ervan!
Notities
- Het taartje blijft ongeveer drie dagen lekker in de koelkast.
P.s. ik ben benieuwd of jij dit ontbijttaartje ook gaat maken! Laat je mij dit weten? Vind ik leuk! Je kunt hieronder een reactie achterlaten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. En kijk hier naar al mijn glutenvrije ontbijttaartjes!