Makkelijke tomatensoep met veel smaak. Rooster de groente, pureer de soep en serveer met een heerlijk vers broodje!
Een heerlijke warme soep!
Makkelijke tomatensoep met vers geroosterd brood. Beetje pesto erbij en je hebt een ware smaakexplosie! Alles wat je hoeft te doen is de groente roosteren in de oven, daarna bouillon koken, de soep glad pureren en klaar ben je. Een gezonde maaltijd hoeft niet moeilijk te zijn.
Soep vind ik echt heerlijk. Je kan er zoveel kanten mee op en is ideaal voor restjes groente uit de koelkast en vriezer. Mijn favoriete soep is toch echt wel tomatensoep en daarom wil ik dit recept vandaag met jullie delen!
Ik vind dat je de lekkerste tomatensoep krijgt door één heel simpel trucje, namelijk de tomaten eerst roosteren in de oven. Hierdoor krijgen ze veel meer smaak en dat ga je terug proeven in de soep. Het kost dan misschien even wat meer tijd, maar het is het zo waard!
Naast de tomaten pureren vind ik een lepel pesto door de soep heen roeren ook altijd een goed idee. De soep wordt er nog smakelijker van! En dan daarbij een lekker geroosterd broodje met wat pesto serveren is een nog beter idee. Krijg er zelf weer trek van!
Ga deze tomatensoep zelf snel maken en geniet er van! En heb je nou soep over? Vries deze dan in porties in. Altijd handig om achter de hand te hebben!
Nog op zoek naar andere soep recepten? Kijk dan eens hier. En kijk ook zeker eens naar deze tomaten pompoen soep!
Makkelijke tomatensoep
Ingrediënten
- 750 gram tomaten
- 1 winter peen
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 2 el olijfolie
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 2 blokjes bouillon groente
- 1 tl gedroogde tijm/rozemarijn
- zout/peper naar smaak
- 750 ml water
- 1 el pesto optioneel
Instructies
- Verwarm je oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd de ui en knoflook in kleine stukken, snijd de tomaten in parten en de wortel in plakjes. Leg alle gesneden groente op de bakplaat, meng hier de kruiden, zouten peper en de olijfolie doorheen en meng goed door elkaar. Zet de bakplaat voor 30 minuten in de oven en schep halverwege om.
- Zodra de groente geroosterd zijn stop je alle groente in een blender samen met 100 ml water en pureer je de soep glad.
- Schenk de soep vervolgens in een grote pan en voeg het overige water en de bouillon blokjes toe. Breng de soep aan de kook en kook nog voor 10 minuten zachtjes door.
- Schep eventueel een el pesto door de soep voor extra smaak.
- Lekker met geroosterd brood!
P.s. wat vind jij van deze makkelijke tomatensoep? Laat je mij dit weten? Dat kan in de reacties hieronder maar ook via Instagram @lislovescooking of gebruik #lislovescooking. Vind ik super leuk om te zien! En kijk hier eens naar al mijn diner recepten.
Pingback: Tomaten pompoen soep • lislovescooking creatieve en glutenvrij recepten