Knapperige, glutenvrije pumpkin granola die smaakt naar de herfst! Makkelijk te maken en gevuld met pompoenpitten, kokos en cranberry’s.
De herfst als ontbijt!
Makkelijke, knapperige en glutenvrije pumpkin granola die smaakt naar de herfst. Goed gevuld met pompoenpitten, kokosflaxen en cranberry’s. Lekker over je yoghurt, havermout of gewoon zo!
Ik ben echt gek op granola en eet het dan ook dagelijks. De ene keer over een bakjes yoghurt heen en de andere keer weer als topping van een lekker havermoutje of over een stapel pancakes. Ik weet altijd wel een manier om de granola te verwerken in mijn gerecht. Ik maakte er zelfs een keer een granola bananenbrood van!
Maar dit keer besloot ik de herfst te verwerken in de granola. Ik maakte pompoenpuree en gebruikte dit als smaakmaker. Dit werkt echt perfect en smaakt heel lekker. Vervolgens voegde ik pompoenpitten, kokos en cranberry’s toe en dat maakte dat dit recept naar de herfst smaakt.
Door de granola regelmatig om te scheppen in de oven wordt die lekker knapperig en blijft die ook lang goed. Maar ik betwijfel of je er lang van genieten, want ik had de pot zo leeg! Ik vind dit namelijk ook heel erg lekker als ‘koekje’ bij de koffie!
Ga jij dit recept proberen? Ga aan de bak en geniet ervan!
En ben je nou net zo gek op pompoen als ik? Serveer deze pumpkin granola dan eens over pumpkin oats. Of maak deze lekkere baked oats over overnight pumpkin oats. Of juist deze pasta salade met pompoen!
Glutenvrije pumpkin granola
Ingrediënten
- 200 gram (glutenvrije)havermout
- 35 gram kokosolie
- 3 a 5 el ahorn siroop
- 130 gram pompoenpuree
- snufje zout
- 1 tl pumpkin spice
- 75 gram pecannoten
- 50 gram cranberry’s
- 25 gram pittenmix/pompoenpitten
- 20 gram kokosflaxes
Instructies
- Begin met het maken van je pompoenpuree. Kook hiervoor pompoen gaar en laat vervolgens even afkoelen. Pureer vervolgens de pompoen glad.
- Verwarm dan de oven voor op 170 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Smelt de kokosolie en roer hier de pompoenpuree, pumpkin spice, zout en de ahornsiroop naar smaak doorheen.
- Schep vervolgens de havermout, pecannoten, en de pittenmix/pompoenpitten door het natte beslag. Roer dit goed door elkaar en spreid vervolgens op de bakplaat uit. Zorg ervoor dat je het beslag mooi verdeeld over de bakplaat zodat de granola goed knapperig kan worden.
- Bak de granola vervolgens voor 20 minuten en schep dan even om. Bak de granola vervolgens nog 10 a 15 minuten en schep ondertussen regelmatig om zodat je granola lekker knapperig wordt en goudbruin kleurt.
- Zodra de granola bijna klaar is voeg je de kokosflaxes toe en bak je de deze nog 3 minuten mee.
- Laat de granola afkoelen en voeg de cranberry’s toe.
- Bewaar in een goed afsluitbare weckpot!
Notities
P.s. Laat vooral een reactie achter als je dit recept gemaakt hebt en wat je ervan vond. Je kunt hieronder een reactie achterlaten of tag mij op Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik super leuk! En kijk hier eens naar al mijn ontbijt recepten.