Klein bananenbrood taartje die glutenvrij is gemaakt met stukjes chocolade, kokos, blauwe bessen en een topping van blauwe bessen en kokos
Een klein bananenbrood voor elk moment van de dag
Al zo vaak heb ik een bananenbrood gebakken. Maar dit keer is het een klein glutenvrij bananenbrood taartje die met stukjes chocolade, kokos en blauwe bessen.
Met het bakken van bananenbroden ben ik denk een paar jaar geleden mee begon. Toen at ik vaak banaan bij mijn ontbijt maar soms bleven er een paar iets te lang in de fruitmand liggen…
Maar met overrijpe bananen kun je zulke lekkere dingen maken dat ik daarom vandaag aan de slag ben gegaan met een klein bananenbroodje. Omdat ik in mijn eentje ben duurt het meestal even voordat ik door mijn voorraad snacks heen ben. Een klein taartje is hierom een top oplossing. Zo kan ik er vier keer van snacken of twee keer van ontbijten.
Bij het ontbijt neem ik er dan nog wat kwark, vers fruit en granola bij. Dit zorgt voor een lekker gevarieerd ontbijtje waardoor ik er een paar uur tegenaan kan.
Maar dit taartje is ook gewoon heel lekker bij de koffie of thee. De kokos die in en op het taartje zit is lekker zoet, er zit verstopte chocolade in en heel veel blauwe bessen!
Bananenbrood taartje
Course: Ontbijttaartje, mini taartje2
servings10
minutes40
minutesIngrediënten
50 gr boekweitmeel of speltmeel
1 ei
1 banaan
10 gr geraspte kokos
50 ml amandelmelk
1 tl bakpoeder
1 tl kaneel
1 tl honing
1 el stukjes chocolade
25 gr blauwe bessen
Topping75 gr blauwe bessen
handje kokossnippers
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een springvormpje in of bekleed deze met bakpapier
- Prak de banaan fijn
- Meng het meel met het ei, de melk, de geprakte banaan, de geraspte kokos, de kaneel, de honing en het bakpoeder tot een glad beslag
- Roer hier de blauwe bessen en de chocolade doorheen
- Schenk je beslag in de springvorm
- Bedek je taartje met de kokossnippers en de overige blauwe bessen
- Bak je kleine taartje voor ongeveer 40 minuten in de oven tot die gaar en goudbruin is
Notities
- Dit taartje is ook goed in te vriezen
P.s wat vind jij van dit taartje? Ga je hem ook bakken of toch niet? Wanneer je dit taartje wel bakt laat je mij dat weten wat je er van vond? Je kunt mij dit laten weten via Facebook of Instagram of laat een reactie hieronder achter. Allemaal even leuk voor mij!
En mocht je nog op zoek zijn naar meer bananenbroden of gezonde tussendoortjes kijk dan eens hier!
Pingback: Banananbrood muffin met bramen - foodblogswap - Pienskeuken
Pingback: Gezonde chocolade muffins • lislovescooking