Een echte stoofpot van kip, spekjes en paprika, de stoofpot heeft een Italiaanse smaak en is heerlijk bij aardappeltjes of pasta
Een romige, goed gekruide stoofpot met een Italiaans tintje
Ik maak het niet vaak… maar als ik het maak geniet ik er ook echt van. Een echte stoofpot van malse kip stukjes, gebakken spekjes en rode paprika. De stoofpot heeft een Italiaanse en romige smaak. Smaakt heerlijk bij aardappeltjes of pasta. Echt winters comfort food of perfecte maaltijd voor een gezellige avond met vrienden en of familie.
Deze stoofpot maakte ik met kip, spekjes, champignons en paprika. De paprika zorgt voor een frisse en zoete smaak in de toch een beetje winterse stoofpot. Een combi die je misschien niet verwacht, maar wel heel lekker is. De zoete paprika met de kip, spekjes en champginons combineren heel lekker en je kunt er veel verschillende bijgerechten bij serveren. Ik serveerde er gebakken kriel aardappeltjes bij, maar gnocci, pasta of rijst kan ook heel goed. Wat mij ook erg lekker lijkt is deze stoofpot met een frisse salade en wat stokbrood om in de saus te dippen.
Je staat dan wel even iets langer in de keuken voor dit gerecht, maar dan heb je ook echt wel wat! Een aanrader voor luxere maaltijden of wanneer je zin hebt om lekker uitgebreid te koken…
Italiaanse kippenstoof
Course: dinner4
servings10
minutes30
minutesIngrediënten
1 grote ui
2 tenen knoflook
125 gr spekblokjes
300 gr kippendijfilet
250 gr kastanje champignons
1 rode paprika
125 ml kookroom (ik gebruike soja cuisine light)
1 blokje kippenbouillon
200 ml water
1 el Verstegen Pasta kruiden
1/2 tl rozemarijn
2 el maizena
handje verse basilicum
Bereidingswijze
- Snipper de ui en de knoflook
- Snijd de kip in blokjes, de paprika in niet te kleine stukken en de champignons in plakjes
- Verhit 1 el olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook
- Voeg de spekjes toe en bak deze krokant
- Als de spekjes krokant zijn bak de kip die minuten en voeg dan de champignons toe
- Bak dit alles voor vijf minuten, voeg dan de paprika, bouillon blokje en pasta kruiden en rozemarijn toe, bak dit nog voor een minuut en draai dan het vuur wat lager
- Voeg het water en de kookroom toe en laat dit ongeveer 10 minuten op het vuur met de deksel op de pan
- Haal de deksel van de pan, roer de maizena door de stoof en laat je stoof indikken (je moet nog wel wat vocht overhouden anders wordt je stoof droog)
- Snijd de verse basilicum in stukjes en roer deze op het laatste door de stoof
Notities
- Je kunt deze stoof heel makkelijk van tevoren maken en later weer opwarmen op laag vuur
P.s. ik ben benieuwd wat jij van deze stoofpot vind en wat jij er bij serveert. Laat je mij dit weten in de reacties? Als je een foto hebt kun je mij ook taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. En kijk hier eens voor meer heerlijke maaltijden!
Ik ben er gek op om dit soort maaltijden te bereiden en eten.
Wat leuk om te horen! Ik hoop dat dit je goed smaakt! 😉