Bak je eigen pepernoten, knapperig, bros en met de smaak van speculaas. Er is een glutenvrije optie en ideaal te maken met kleine kinderen
Klaar voordat het heerlijk avondje begint
Bak je eigen glutenvrije pepernoten die knapperig, bros en met de smaak van speculaas zijn. Er is een glutenvrije optie en ideaal te maken met kleine kinderen! Ik bakte deze glutenvrije pepernoten met mijn kleine zusje en ze waren op voordat ik er erg in had.
Ik ben echt gek op pepernoten. Dat komt denk door de smaak van speculaas kruiden. In deze kruiden zit kaneel, gember en allemaal warme smaken. Het liefst zou ik het hele jaar pepernoten eten maar dan wordt het denk ook weer zo saai.
Om nu niet alleen pepernoten in de winkel te kopen bedacht ik dat het wel weer is leuk zou zijn om ze zelf te bakken. Dit deed ik samen met mijn kleine zusje die het heel leuk vond om met mij deze lekkere koekjes te bakken (foto staat onderaan). Het leuke van dit makkelijke recept is dat de pepernoten zo klaar zijn en het absoluut niet moeilijk is!
Je kneed alle ingrediënten door elkaar en maakt kleine balletjes. Deze doe je even in de oven en klaar zijn je pepernoten. Wat ik nog het lastigste vond is het wachten tot ze afgekoeld waren. Want warm zijn de koekjes zacht en als ze afkoelen worden ze lekker knapperig…!
Ik hoop dat jullie dit recept net zo makkelijk en lekker vinden als ik dit vond. Dit zijn wel echt de best gelukte pepernoten van mij ooit! Knapperig, bros en vol van smaak. Daar wordt ik blij van!
Glutenvrije pepernoten
Course: zoet1
servings25
minutes15
minutesIngrediënten
250 gr boekweitmeel of bloem
100 gr bruine basterdsuiker
2 tl bakpoeder
4 tl koek en speculaaskruiden
125 gr koude roomboter
3 el amandelmelk
Snufje zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Meng het boekweitmeel met het bakpoeder, suiker en de speculaaskruiden
- Snijd de koude boter en blokjes
- Voeg de boter en de melk bij de droge ingrediënten (voeg niet te veel melk toe)
- Kneed net zo lang totdat je een mooie deegbal hebt maar niet te lang (deeg moet koud blijven)
- Maak balletjes ter grootte van een knikker en leg deze naast elkaar op de bakplaat
- Bak de pepernoten in 20 a 25 minuten knapperig in de oven
- Laat ze even afkoelen op een rooster
P.s. ben jij ook zo gek op pepernoten als ik en ga je ze maken? Laat je dit mij dan weten? Dat kan via een reactie hieronder achter te laten of mij te taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. Ik vind dat heel leuk om te zien. En mocht je nou nog opzoek zijn naar meer makkelijke bakrecepten? Kijk dan eens hier!
Pingback: Speculaas brokken • lislovescooking creatieve en glutenvrij recepten
Pingback: Kleine pepernoten cheesecakejes • lislovescooking