Zoete rijst maaltijd met verse sperziebonen, rozijnen, cashewnoten, honing kip en sinaasappel. Een gezonde maaltijd vol eiwitten en verse ingrediënten!
Frisse rijst met zoete kip en verse sperziebonen.
Maak zelf een zoete rijst maaltijd met verse sperziebonen, rozijnen, geroosterde cashewnoten, gemarineerde kip met honing en sinaasappel. Een gezonde maaltijd vol eiwitten en verse ingrediënten die makkelijk gemaakt is en zo klaar is!
Ik ben zelf gek op makkelijke maaltijden. Een maaltijd die ik zo in elkaar kan zetten als ik thuis kom. Het liefste ga ik dan wel voor een gezonde maaltijd die mij ook echt voedt! Dit is een recept die makkelijk te maken is, veel smaak heeft, vol vitamines en eiwitten zit en ook nog eens gewoon heerlijk smaakt.
De kip, of vega kip, marineer je in de honing met tomatenpuree en ras el hanout kruiden. Hierdoor wordt de kip lekker zoet. De geroosterde cashewnoten zorgen voor een krokante bite in het gerecht en de stukjes sinaasappel en rozijnen maken de smaak compleet. Verder serveer je er verse sperziebonen bij en een goede lepel cottage cheese voor de smaak!
Ik ben er gek op omdat de maaltijd alles bevat wat ik lekker vind en makkelijk te maken is. Het lekkerste is wel om de kip minimaal een uurtje van tevoren te marineren voor de lekkerste smaak! En in de tussentijd… Dan snijd je gewoon de andere ingrediënten alvast of schenk een lekker glas drinken in en geniet even van je avond!
Rijst met honing kip
Course: Dinner2
servings10
minutes15
minutesIngrediënten
rijst
2 kipdijfilet of 160 gr vega kipstuckjes
200 gr sperziebonen
2 el rozijnen
sap van 1/2 sinaasappel
1/2 sinaasappel
2 el cottage cheese
1 tl gedroogde peterselie
25 gr cashewnoten
1 lente ui
- Marinade
1 el honing
1 el (olijf)olie
1 1/2 el tomatenpuree
1/2 el ras el hanout
zout/peper naar smaak
Bereidingswijze
- Meng alle ingrediënten voor de marinade, snijd de kip in stukjes en marineer de kip minimaal 1 uur van tevoren
- Dop de sperziebonen en kook ze gaar, wel de rozijnen in heet weter, rooster de cashewnoten, snijd de lente ui in ringetjes, pers de sinaasappel uit en snijd de overige sinaasappel in stukjes
- Kook de rijst volgens de verpakking en giet deze af
- Verwarm je koekenpan en bak de kip gaar
- Schep de rijst, rozijnen, sinaasappelsap en sinaasappel stukjes door elkaar
- Garneer de rijst met de sperziebonen, geroosterd cashewnoten, lente ui en cottage cheese
P.s. Ga je dit recept maken of een van mijn andere dinner recepten? Laat je mij dit dan weten? Vind ik leuk! Dat kan door hieronder een reactie achter te laten of tag mij op Instagram of Facebook of gebruik #lislovescooking.