Makkelijke tomaten pompoen soep. Tomaat, pomoen en ras el hanout combineren samen tot een heerlijke soep die voedzaam en verwarmend is!
Gezonde soep met veel groente en een rijke smaak
Dit is een zelfgemaakte tomaten pompoen soep met warme specerijen en een rijke smaak. Tomaat, pomoen en ras el hanout combineren samen tot een heerlijke, smaakvolle soep die voedzaam en verwarmend is! Binnen een paar minuten is al het snijwerk gedaan en de oven en de pan doen de rest.
Nu het kouder wordt ben ik weer gek op soep. Soep maken kost zo weinig moeite maar is zo lekker! Mijn favoriete soep blijft toch wel de tomatensoep, maar deze komt wel dicht in de buurt… De tomaten en pompoen zijn samen mooi in balans en zorgen voor veel vitamines.
Ras el hanout vind ik een goede combinatie met pompoen en tomaat. De kaneel die in deze kruidenmix zit past goed bij de pompoen en de iets pittigere en karakteriserende andere kruiden passen goed bij de tomaat. Zo samen zorgt dit voor een soep met karakter.
Deze soep is erg makkelijke te maken. De oven roostert de groente, de pan kookt de groente verder gaar en de staafmixer pureert het. In totaal heb je er nog geen kwartier werk aan. Dit is dan ook weer een erg gemakkelijk recept die ideaal is voor door de weeks of als bijgerecht van een luxe maaltijd!
Tomaten pompoen soep
Ingrediënten
- 5 tomaten
- 450 gram pompoen diepvries
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 1 el olie
- 1 el ras el hanout
- 1 tl gedroogde tijm
- 70 gram tomatenpuree
- 1 liter water
- 1 groentebouillon blokje
- zout/peper naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Zorg ervoor dat de pompoen indien nodig ontdooid is, ontdoe de tomaten van hun kroontje en snijd ze in partjes en pel de teentjes knoflook
- Meng de pompoen, tomaat en knoflook met de olie, ras el hanout, tijm en zout en peper naar smaak. Leg ze op de bakplaat en bak de groente voor ongeveer 35 minuten in de oven.
- Verhit een pan met een beetje olie op het vuur. Snipper de ui en fruit de ui in de pan. Voeg de tomatenpuree toe en roerbak 1 minuut mee.
- Voeg de groente, het water en het bouillonblokje toe en laat het geheel 10 minuutjes koken. Pureer de soep en laat dan nog 5 minuutjes doorkoken.
- Proef of de soep goed op smaak is en voeg anders nog watzout, peper en tijm toe.
- Lekker met stokbrood, naan of een tosti.
P.s. ik ben benieuwd of jij deze soep net zo lekker vind als ik en of jij deze ook gaat maken? Laat je mij dit weten? Dit kan via de reacties hieronder of door mij te taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. Kijk ook eens hier voor nog veel meer soep recepten!
Bewaar dit recept op Pinterest om hem niet te vergeten!
Pingback: Pompoensoep met pangritata - FoodQuotes