Rijstepap

Rijstepap

Ontbijten met rijst wordt een feestje met deze rijstepap. Een glutenvrij ontbijtje die je kunt serveren met wat jij maar lekker vind!

Rijst gekookt op een zoete manier voor een heerlijk ontbijtje.

Ontbijten met rijst wordt een feestje met deze rijstepap. Een glutenvrij ontbijtje die je kunt eten met welk fruit jij maar lekker vind! Zowel warm als koud een heerlijk ontbijt.

Ik heb rijstepap zo vaak voorbij zien komen op social media en op Pinterest dat ik nieuwsgierig was geworden. Iedereen is er altijd zo enthousiast over het alleen maar lekker kan zijn! En ik moet zeggen dat ik blij verrast ben. In het begin was ik een beetje sceptisch, maar dit was niet nodig.

Rijstepap een heerlijk ontbijtje! De rijst wordt lekker papperig door het te koken in melk in plaats van water. En door de melk te kruiden met kaneel en een klein beetje vanille krijg je een zoete smaak. Doordat de rijst super romig en creamy wordt krijg je echt een pap.

Rijstepap

Het leuke aan de rijstepap vind ik ook dat je het zelf op smaak kunt brengen met wat jij maar lekker vind! De eerste keer dat ik de rijstepap maakte deed ik dit met gebakken appel en kaneel, blauwe bessen en wat kwark. Dit recept is ook van zichzelf al glutenvrij en suikervrij. Ben je nou een zoetekauw voeg wat suiker toe bij het koken en ben je meer gek op een vanille smaak voeg dan wat extra vanille toe. Eet je vegan? Ook dat is geen probleem. Kook de rijst in de melk die jij maar lekker vind, gewone melk, amandelmelk, kokosmelk, rijstemelk…. Het kan allemaal!

Met toppings kun je ook lekker los gaan. Mij lijkt frambozen met geraspte appel en wat chocolade ook verrukkelijk! Maar banaan en kokos met blauwe bessen vind ik ook een goede start van de dag. Ik krijg er zelf meteen weer trek in!

Rijstepap

Rijstepap

Ontbijten met rijst wordt een feestje met deze rijstepap. Een glutenvrij ontbijtje die je kunt serveren met wat jij maar lekker vind!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Ontbijt
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

  • 30 a 40 gram (dessert)rijst
  • 150 a 175 ml (amandel)melk
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl vanille aroma
  • 1 tl honing/suike optioneel

Instructies
 

  • Doe de rijst, het kaneel, de vanille, honing en de melk in een steelpan en breng het zachtjes aan de kook.
  • Kook de rijst in ongeveer 10 a 15 minuten gaar op laag vuur, mocht je rijst droog koken voeg dan gewoon een beetje extra melk toe.
  • Als de pap/rijst gaar is giet ik er nog een scheutje melk bij om de pap lekker romig te krijgen.
  • Serveer met fruit, (lactosevrije)kwark en toppings naar keuze.
Trefwoord fruit, glutenvrij, lactose vrij, ontbijt, pap, rijst, rijstepap

P.s. ik ben benieuwd of jij rijstepap ook zo lekker vind! Laat je mij dit weten in de reacties hieronder of tag je mij in jouw creatie op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik echt leuk om te zien!Zelf ben ik gek op makkelijke ontbijtjes en daar heb ik dan ook een hele pagina voor gemaakt. Wanneer je dit ook super vind klik dan eens hier!

Bewaar dit recept ook op Pinterst!
Rijstepap

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*