Bak zelf een glutenvrij rozijnen feestbrood met amandelschaafsel. Een makkelijk een feestelijk brood die je in een handomdraai uit de oven tovert!
Feestelijk rozijnenbrood
Ga zelf aan de bak met een glutenvrij rozijnen feestbrood met amandelschaafsel bovenop. Dit is een makkelijk en ook feestelijk brood die je in een handomdraai uit de oven tovert. Makkelijk en glutenvrij genieten!
Ik ben echt gek op rozijnen! Ik verwerk ze in mijn ontbijtjes, lunch salades en soms zelfs in mijn avond eten. Al eerder bakte ik dit rozijnen notenbrood maar een zoete variant met alleen maar rozijnen leek mij wel een leuke afwisseling!
In dit recept ga ik voor een soort feest-, paas- or kerst stol. Ik ben even kwijt hoe je ze tegenwoordig noemt… Maar ik vind die broden zo lekker dat ik er mijn eigen, gezondere, twist aan geef in dit brood.
Het feestbrood bakte ik in een sloffen vorm maar ronde springvorm kan ook. Het brood zit vol rozijnen, een beetje vanille suiker en amandelschaafsel bovenop. Dit keer liet ik de amandelspijs achterwegen. Die komt een andere keer wel weer! Het brood rijst niet heel erg maar is wel heerlijk zacht van structuur. Hierdoor lijkt het brood bijna op een cake!
Het recept is makkelijk en gluten-, lactose en suiker vrij te maken. Geef er vooral je eigen draai aan en geniet ervan! Ik at het brood in de ochtend met kwark en vers fruit. Maar in de middag kan ik hem aanraden met kaas of geitenkaas. Ook is het brood super lekker met de blauwe bessen compote uit het gratis te downloaden All Day Brunch e-book.
Ga lekker zelf dit geestelijke brood bakken en geniet ervan!
Glutenvrij rozijnen feestbrood
Course: broodjes1
servings10
minutes35
minutesIngrediënten
150 gr boekweitmeel
150 gr rijstmeel *
2 eieren
250 gr (lactosevrije) yoghurt
150 gr rozijnen
20 gr + extra Green Sweet Vanille of suiker met 1 tl vanille aroma
1 tl kaneel
7 gr bakpoeder
1 tl baking soda
1 el (appel)azijn
snufje zout
2 el (amandel)melk
amandelschaafsel
*250 gr boekweitmeel, speltbloem of gewone bloem kan ook
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een stol vorm of springvorm in of bekleed deze met bakpapier
- Wel de rozijnen in heet water
- Roer de yoghurt met de eieren en suiker los
- Voeg het meel, bakpoeder, kaneel en het snufje zout toe en roer tot je een egaal beslag hebt
- Maak van het baking soda en het azijn een bruisende vloeistof** en schep deze met de gewelde rozijnen door het beslag
- Schep het beslag in de springvorm, bestrooi met extra suiker en de amandelschaafsel bestrijk je brood met de melk
- Schuif je brood meteen de oven in voor ongeveer 35 minuten, het brood is klaar als een satéprikker er schoon uitkomt
Notities
- **De bruisende vloeistof zorgt ervoor dat je brood lekker luchtig wordt. Je kunt dit alleen niet voor lange tijd laten staan want dan verliest het zijn werking.
P.s. ga jij dit recept of een van mijn andere recepten maken? Laat je dit mij dan weten? Vind ik super leuk! Je kunt hieronder een reactie achterlaten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.
Pingback: Glutenvrij rozijnen suikerbrood • lislovescooking