Havermout ontbijt op drie verschillende manieren! Mealprep je ontbijtjes voor de aankomende dagen op een lekkere en verschillende manier.
It´s breakfast time.
Een havermout ontbijt op drie verschillende manieren! Maak met één momentje voorbereiden drie heerlijke ontbijtjes zodat jij de aankomende dagen heerlijk kan ontbijten. De basis ingrediënten zijn glutenvrije havermout, kwark en melk en daarmee kun je een overnight oats, baked oats en een ontbijttaartje maken. Deze ontbijtjes zorgen voor een heerlijke start in de morgen zodat jij je dag goed kan beginnen.
Ik vind dat ontbijtjes lekker moeten smaken, er een beetje mooi moeten uitzien, niet teveel tijd moeten kosten en elke dag afwisselend moeten zijn. Verder probeer ik mijn ontbijtjes lactose vrij te eten en glutenvrij omdat ik daar beter op ga. Maar dit betekend niet dat ik saai wil ontbijten. Door een moment in de avond vrij te maken om even te mealpreppen ben ik voor drie dagen voorzien van heerlijke ontbijtjes. Dit scheelt mij in de ochtend een boel tijd en zo blijf ik afwisselend en gezond ontbijten.
In deze blog deel ik hoe je met een paar ingrediënten drie heerlijke gerechtjes kunt maken. Ik heb voor je in de aanbieding een makkelijke overnight oats, een iets spannendere baked oats en een fancy ontbijttaartje. Alle drie de ontbijtjes kun je van te voren maken en bewaren in de koelkast. De baked oats bak ik ook altijd van te voren en warm ik in de ochtend gewoon weer even op.
Het ‘moeilijkste’ ontbijtje is nog het ontbijttaartje, maar geloof mij maar dat die ook weer niet heel moeilijk is. En zeg nou zelf, ontbijten met taart wil je nog! De overnight oats is echt heel simpel maar blijft een favoriet van mij. Bij alle ontbijtjes kun je zelf je favoriete fruit toevoegen en afwerken met nootjes. Kies vooral zelf wat jij lekker vind en wissel lekker af.
De afwisseling zorgt ervoor dat de basis ingrediënten niet saai worden en je ontbijtjes elke ochtend een feestje zijn om te eten. Want ik zelf begin de dag het beste na een lekker ontbijtje. Ik hoop dat ik je geïnspireerd heb om deze ontbijtjes te proberen en er lekker van te genieten.
Ben je nog op zoek naar meer ontbijt inspiratie? Kijk dan eens hier.
Havermout ontbijt op drie manieren
Ingrediënten
- 120 gram (glutenvrije)havermout
- 150 ml amandeldrink No Sugar
- 200 gram plantaardige variatie op kwark No Sugars
- 3 tl kaneel
- 2 tl bakpoeder
- 1/2 banaan rijp
- 1 blaadje gelatine
- honing naar smaak
- snufjes zout
- fruit naar keuze
- nootjes naar keuze
Instructies
Overnight oats
- Meng 40 gram havermout met de kaneel, 100 ml amandeldrink en 50 gram kwark.
- Roer alles goed door elkaar en zet voor minimaal 2 uur in de koelkast.
- Snijd wat vers fruit in stukjes en serveer deze samen met wat nootjes op je overnight oats
Baked oats
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Prak een 1/2 banaan fijn en roer deze door 50 gram kwark, 20 ml amandeldrink en eventueel 1 tl honing.
- Meng door het natte mengsel 40 gram havermout, 1 tl kaneel, 1 tl bakpoeder en een snufje zout.
- Roer als laatste een handje fruit door het beslag en schep alles in een ovenbestendig bakje.
- Bak je havermout in 20 a 25 minuten af in de oven.
- Serveer met wat meer fruit en eventueel wat nootjes.
Ontbijttaartje
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een springvorm van 10 a 12 cm met bakpapier.
- Meng 40 gram havermout met 15 a 25 ml amandeldrink, 1 medjoul dadel of 1 el honing, 1 tl kaneel, een snufje zout en 1 tl bakpoeder door elkaar tot een plakkerig deeg. Begin met 15 ml amandeldrink en gebruik pas meer als je deeg te droog is.
- Schep het havermout in de springvorm en druk goed aan op de bodem. Dit gaat het makkelijkste met een natte lepel.
- Bak je bodem in 12 minuten af in de oven en ga verder naar de volgende stap als de bodem is afgekoeld.
- Bereid de gelatine volgens de verpakking en roer door 100 gram kwark en eventueel wat honing.
- Schenk de kwark in de springvorm op de afgekoelde bodem en zet voor minimaal 2 uur in de koelkast.
- Serveer met vers fruit en wat nootjes.
Notities
P.s. ik ben heel benieuwd naar jouw ontbijt. Laat je mij weten wat je gemaakt hebt? Dat kan hieronder in de reacties of tag mij op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik super om te zien.
Pingback: Mijn EMB Test ervaring •