Zomerse pasta aglio e olio met tomatensalade. Een heerlijke maaltijd die snel op tafel staat! Lekker met een frisse meloen salade.
Dit is zo’n fijne knoflook pasta!
Makkelijke en zomerse pasta aglio e olio met tomatensalade. Deze heerlijke maaltijd staat zo op tafel zodat jij kan genieten van een fijne zomerse avond. Geserveerd met een kleurrijke tomatensalade en een frisse meloen salade met feta is dit de perfecte maaltijd.
Wie kent de pasta aglio e olio nou niet? Heerlijke pasta met knoflook, chili flaxes en verse kruiden. Ik koos voor lekker veel verse basilicum en peterselie! Het enige wat je hoeft te doen is pasta koken, knoflook en peper fruiten en kruiden fijn snijden. Alles door elkaar roeren en klaar is de pasta.
Ik koos ervoor om er een frisse tomatensalade bij te serveren die het pittige en heftige van de knoflook een beetje verminderd. Door peterselie en basilicum in de salade te verwerken komt die mooi overeen met de pasta. En op deze manier krijg je gelijk nog wat groente binnen.
Om deze zomerse maaltijd dan helemaal af te maken maakte ik er een meloen salade bij. Meloen is heerlijk met feta en basilicum en daarom vond ik hem wel goed passen bij deze pasta. Maak alles van te voren klaar en ga lekker in de zon zitten en geniet ervan!
Ik maakte deze maaltijd in samenwerking met Pip Studio. Ze hadden mij gevraagd om met hun servies een lekkere zomerse maaltijd te maken. En dit laat ik mij geen twee keer zeggen. Ik koos voor het vrolijke Flower Festival servies en vind die prachtig! De vorige keer maakte ik al dit taartje in samenwerking en ook op dat servies ziet alles er mooi uit.
Ga zelf aan de slag en laat het je smaken. Als variatie kan je nog mozzarella toevoegen aan de tomatensalade of garnalen of kip aan de pasta. Kies wat jij lekker vindt en geniet ervan!
Pasta aglio e olio met tomatensalade
Ingrediënten
Pasta aglio e olio
- 150 gram (glutenvrije)pasta
- 3 teentjes knoflook
- 1/2 tl chili flaxes
- 4 el olijfolie
- 2 grote takjes basilicum vers
- 5 takjes platte peterselie vers
Tomatensalde
- 500 gram gekleurde tomaten
- 2 handen rucola
- 1/4 rode ui
- 1 el olijfolie
- 1 el rodewijn azijn
- 5 blaadjes basilicum vers
- 5 blaadjes peterselie vers
Meloen salade
- 1 galia meloen
- 1 el honing
- 5 blaadjes basilicum vers
- 75 gram feta
Instructies
- Begin met het maken van de meloensalade. Schil de meloen en snijd deze in stukjes. Hak de basilicum fijn en verbrokkel de feta.
- Meng de meloen, feta, basilicum en de honing goed door elkaar en zet weg totdat je gaat eten.
- Snijd vervolgens alle tomaten in stukjes, snipper de rode ui en snijdt de blaadjesbasilicum en peterselie fijn.
- Schep vervolgens de olijfolie en de azijn door de tomaatjes, kruiden en ui en zet ook weg totdat je gaat eten.
- Kook de pasta volgens de verpakking aangegeven en bewaar een beetje kookvocht voor later.
- Snijd nu de teentjes knoflook in kleine stukjes en snijd de blaadjes basilicum en peterselie fijn.
- Verhit 3 el olie in een hapjespan en fruit hierin de knoflook en de chili flaxes.
- Voeg vervolgens de pasta, een scheutje pasta water en de gesneden kruiden toe en roer alles goed door elkaar.
- Draai het vuur uit en roer nog 1 el olijfolie door de pasta heen.
- Serveer alles samen en geniet ervan!
P.s. ik ben benieuwd wat jij van deze pasta vindt. Laat je mij dit weten? Dit kan in de reacties hieronder of tag mij op Instagram of gebruik #lislovescooking. Kijk ook zeker hier eens naar mijn andere diner recepten!
Pingback: Sushi bowl met zalm en spicy mango saus • Lislovescooking