Glutenvrij brie en cranberry brood om mee te lunchen of mee te borrelen! Een lekker en gemakkelijk brood vol smaak en verse kruiden.
Een brood om van te smullen!
Dit is een glutenvrij brie en cranberry brood met nootjes om mee te lunchen of mee te borrelen! Een lekker en gemakkelijk brood vol smaak en verse kruiden. Stukjes brie, knapperige nootjes en zoete cranberry’s zorgen ervoor dat dit brood een heerlijke smaakt heeft!
Lunchen met een zelfgemaakt brood vind ik één van de lekkerste dingen die er zijn! Alleen bak ik geen ‘echt’ brood, maar ik bak graag kwarkbroden. Dit zijn broden zonder gist, die makkelijk te maken zijn en gemaakt van kwark. Deze broden kun je helemaal op smaak maken die jij maar wilt en dit keer heb ik echt een gouden combi bedacht!
Ik combineerde brie met zoete cranberry’s en knapperige noten als een echte smaakmaker. De brie geeft het brood een heerlijke zoutige kaas smaak terwijl de cranberry’s het brood weer lekker zoet maken. Dan gebruikte ik gemengde noten, maar alleen pecannoten of walnoten is ook super lekker, voor een lekkere crunch in het recept. De honing en kaneel die ik in het brood stopte maakt het geheel weer wat zoeter, terwijl de rozemarijn het brood weer een echte hartige smaak geeft.
Dit brood smaakt bij elke hap anders en dat is precies wat ik lekker vind. Voor dit brood heb je dan ook geen beleg nodig! En je kunt hier heerlijk mee lunchen, maar hij doet het ook heel goed op een borrelplank. Dit glutenvrije brood is daarom één van mijn nieuwe favoriete! Ik moet echt vaker zelf lunch broodjes maken want ik geniet er altijd enorm van!
Bak dit brood zelf zodat jij er ook van kan smullen. Niet alleen lekker als lunch maar ook top op de borrelplank of bij een grote kom groente soep. Laat je verassen en geniet!
Brie en cranberry brood
Ingrediënten
- 180 gram boekweitmeel
- 3 eieren
- 175 gram kwark
- 50 gram cranberry's
- 50 gram noten pecan/walnoten
- 100 gram brie
- 2 1/2 el honing
- 2 takjes rozemarijn vers
- 1 tl kaneel
- 1 tl bakpoeder
- snufje zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier of vet deze heel goed in.
- Hak de nootjes grof, snijd de brie in stukjes en rits de takjes rozemarijn van de tak.
- Roer de eieren met de kwark en honing los tot een glad beslag.
- Meng de boekweitmeel, kaneel, rozemarijn, bakpoeder en zout door het kwark beslag totdat je geen klontjes meer hebt.
- Spatel alle cranberry's en 2/3 van de brie en noten door het beslag.
- Schep het beslag in het cakeblik en strijk glad. Verdeel de overige noten en brie over het beslag en bak het brood in 45 minuten gaar.
- Laat het brood buiten de oven afkoelen voordat je het brood aansnijd.
Notities
P.s. ga jij dit brood of een van mijn andere lunch recepten maken? Laat je dit mij dan weten?! Vind ik leuk om te zien en horen. Je kunt hieronder een reactie achter laten of mij taggen op Facebook of Instagram.
Pingback: Gezond en gevarieerd lunchen • lislovescooking
Het is inderdaad een heerlijk brood. Is het ook mogelijk dat de koolhydraten vermeld worden bij de recepten?
Het is inderdaad een heerlijk brood. Is het ook mogelijk dat de koolhydraten vermeld worden bij de recepten?
Dankjewel, super leuk om te horen! Ik heb helaas weinig verstand van koolhydraten of andere voedingsfeiten. Ik ben maar een goudsmid met een foodblog, sorry!
Pingback: Geroosterde noten mix met rozemarijn • lislovescooking