Echte, smeuige glutenvrije brownie die zo bij jou de oven uit kan komen rollen! Glutenvrij en heel makkelijk te maken met dit recept!
Chocolade heaven volgens een basis bak recept.
Dit is een echte, smeuige en glutenvrije brownie die zo bij jou de oven uit kan komen rollen! Makkelijk te maken met dit basis recept! Gemaakt van gesmolten chocolade met cacao poeder en versierd met meer gesmolten chocolade. Een echte traktatie voor de chocolade liefhebbers!
Dit gebakje is denk wel een van de meest bekende recepten. Ik betrapte mijzelf erop dat ik nog helemaal geen echt brownie recept op mijn blog had staan. En eerlijk gezegd kon ik het ook niet herinneren wanneer ik voor het laatst een brownie gebakken had. Daar moest verandering in komen!
Na wat uitzoek werk, leeswerk en denkwerk bedacht ik een echt recept waarbij je je vingers gaat aflikken. Smeuïg maar toch ook stevig, gemaakt met chocolade en cacao poeder en glutenvrij door de boekweitmeel. Zacht van binnen en krokant van buiten. Dit is echt weer een basis bakrecept waar je heel blij van wordt!
Iedereen die gek is op chocolade zal deze traktatie lusten. Het geheim van mijn lekkere recept is het gebruik van pure chocolade in combinatie met bruitne suiker en kaneel maar ook door extra cacao poeder. Hierdoor komt de chocolade smaak super goed tot zijn recht en ruikt jouw hele huis naar chocolade!
Dus stroop je mouwen op, haal de chocolade uit de kast en bak deze overheerlijke brownie! Binnen een paar minuten in de oven en sneller klaar dan je denkt. Geniet ervan en laat het je smaken!
Glutenvrije brownie
Ingrediënten
- 100 gram pure chocolade
- 75 gram bruine suiker
- 125 gram kristal suiker
- 60 gram ongezouten roomboter
- 1 tl vanille
- 2 eieren
- 100 gram boekweitmeel
- 25 gram cacao poeder
- 1 tl kaneel
- 1 tl bakpoeder
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed een brownie blik met bakpapier.
- Smelt de boter, suiker en chocolade in een steelpannetje op laag vuur. Roer ondertussen goed door zodat het niet kan aankoeken en draai het vuur uit zodra alles gesmolten is.
- Laat het chocolade beslag afkoelen en ga ondertussen verder met het luchtig mixen van de eieren met de vanille aroma.
- Als de eieren luchtig geklopt zijn schenk je voorzichtig het chocolade mengsel erbij en klop je op de laagste stand mee totdat je een egaal beslag hebt.
- Spatel daarna het meel, bakpoeder, cacao poeder en kaneel erdoorheen. Stop met spatelen zodra je geen klontjes meer hebt. Spatel niet te lang zodat het beslag luchtig blijft.
- Giet het beslag in de springvorm en strijk de bovenkant glad.
- Bak de brownie in ongeveer 20 minuten gaar en krokant aan de buitenkant en smeuïg vanbinnen. De bovenkant moet droog zijn maar de binnenkant nog wel smeuïg.
- Laat de brownie afkoelen voordat je hem aansnijdt.
Notities
P.s. ik ben benieuwd of deze glutenvrije brownie jouw ook zo goed smaakte als hij mij deed. Laat je mij jouw creatie zien en weten? Dit kan in de reacties hieronder of door mij te taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.
En mocht je nog op zoek zijn naar ander smakelijk gebak? Kijk dan eens hier!
Ik mis het deel wanneer de meel en cacao erbij moet. Ik improviseer wel wat, resultaat komt later
oeps, ik ga nu kijken! Dankjewel voor je reactie!!
Wat een lekker recept! Ziet er mooi uit met die krokante korst. Welke ovenstand gebruik je hiervoor? Onder en boven warmte of hetelucht?
Hoi, dankjewel voor je berichtje! Ik heb als het goed is een hetelucht oven!